Ružinovskí poslanci schválili rozpočet na rok 2007

7.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Ružinovskí poslanci schválili v utorok upravený návrh rozpočtu na rok 2007. Návrh rozpočtu predložil miestnemu zastupiteľstvu vicestarosta Dušan Pekár (KDH). Rozpočet mestskej časti je zostavený ako vyrovnaný na strane príjmov i výdavkov vo výške 50 569 689 korún.

Poslanci tiež zobrali na vedomie prognózy Ružinova na roky 2008 až 2009 a neschválili zapojenie rezervného fondu do rozpočtu na čerpanie kapitálových výdavkov na stavbu a modernizáciu zimného štadióna Vladimíra Dzurillu. V tomto roku bolo na jeho modernizáciu podľa Pekára preinvestovaných 36 miliónov korún.

Zároveň uložili prednostke Ingrid Ožvoldovej predložiť na decembrovom zasadaní miestneho zastupiteľstva výsledky hospodárenia mestskej časti k 30. novembru podľa tohto rozpočtu.  Mestská časť Ružinov hospodárila od 1. januára v rozpočtovom provizóriu.

"V priebehu roka sa neuskutočnili spoločné rokovania na tému rozpočtu a tie, ktoré sa uskutočnili, nepriniesli žiadne závery, spoločné ciele a zámery tejto mestskej časti," uviedol Pekár. Podľa neho až rokovanie poslancov z 30. októbra sa zhodlo na prioritách, ktoré budú rozpracované a navrhnuté na rozpočty na roky 2008 až 2010. Ako Pekár ďalej povedal, z toho dôvodu predložili poslanci nový návrh rozpočtu, ktorý zohľadňuje pripomienky k pôvodnému návrhu.

Miestne zastupiteľstvo napríklad navrhlo, aby sa preinvestované výdavky na modernizáciu zimného štadióna Vladimíra Dzurillu vo výške 36 miliónov korún nepokryli z rezervného fondu, ale v rámci rozpočtových zdrojov. V upravenom návrhu venujú väčšia pozornosť aj zabezpečeniu financovania prevádzky základných a materských škôl, vrátane priebežných nevyhnutných opráv a údržby týchto zariadení, pretože práve to podľa slov Pekára predstavuje najvyššie výdavky. Okrem základných a materských škôl by sa mali tiež rekonštruovať komunikácie či vnútrobloky.

Ružinovský starosta Slavomír Drozd (Smer-SD) ocenil konsenzus pri prijatí rozpočtu. Ako uviedol, nepozná návrh rozpočtu detailne a potrebuje si ho najskôr prejsť. "Keď je návrh takto predložený na stôl na zastupiteľstve, je veľmi ťažké na to teraz reagovať. Ale pre mňa je podstatné, že rozpočet bol prijatý aj s nejakými úpravami, s ktorými sa budeme musieť teraz na úrade vysporiadať," dodal.

(sita)
Páčil sa vám článok?