Dúbravka a Petržalka o postupe zavedenia eura

31.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Samosprávy mestský častí Dúbravka a Petržalka v utorok odsúhlasili harmonogram prác a úloh pre plynulý prechod na používanie eura.

DÚBRAVKA
Pozostáva z vymenovania pracovnej skupiny, školenia vedúcich pracovníkov, revízie predpisov, cenníkov, poplatkov, miestnych daní, nájmov a ďalších nutných opatrení. Na to v budúcom roku vyčlenili výdavky vo výške jedného percenta bežných príjmov.

Od júla 2008 musia zabezpečiť prepočet miezd a dodržiavanie duálneho systému (v korunách aj eurách) oceňovania tovaru a služieb, aby od 1. januára 2009 platila jednotná mena - euro.

Niektorí poslanci na dnešnom zastupiteľstve pripomenuli potrebu školenia nielen pre ekonómov a riaditeľov organizácií, ale aj ďalších zamestnancov, ktorí budú pre nich pripravovať podklady. Starosta Ján Sandtner prisľúbil, že v budúcom roku využijú možnosti na zvyšovanie odbornej zdatnosti zamestnancov.

PETRŽALKA
Ide celkovo o 19 termínovaných úloh. Napríklad do 5. novembra bude vymenovaná pracovná skupina zodpovedná za zavedenie eura. O desať dní neskôr je termín vypracovania právnych predpisov, ktorých sa dotkne zavedenie novej meny.

Úlohami na budúci rok sú napríklad precenenie majetku mestskej časti na euro, zabezpečenie automatického prepočítavania na euro v ekonomickom softvéri. V roku 2008 sa uskutoční informačná kampaň miestnej samosprávy o novej mene smerom k obyvateľom Petržalky. Mestská časť plánuje pristúpiť k Etickému kódexu pre zavedenie eura.

(tasr)
Páčil sa vám článok?