V diskusii k rozvoju Petržalky zatiaľ 28 občanov

12.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Do verejnej diskusie k rozvoju mestskej časti Petržalka sa v súvislosti s vypracovávaním Programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja zapojilo zatiaľ 28 občanov. Miestna samospráva dostala 11 vyplnených dotazníkov poštou, zvyšných 17 poslali obyvatelia v elektronickej podobe.

Petržalčania pritom najviac kritizujú stav ciest a možnosti parkovania, až 90 percent odpovedí hodnotí známkou päť. Najviac pozitívne hodnotia vybudovanú sieť obchodov a služieb a pokrytie mestskej časti signálom mobilných operátorov, približne 80 percent odpovedí hodnotí známkou jeden alebo dva. Priemernou známkou zasa hodnotia prácu miestneho úradu a jeho komunikáciu s verejnosťou.

Z dotazníkov ďalej vyplýva, že pozornosť samosprávy by sa mala sústrediť prioritne na riešenie statickej dopravy, revitalizáciu detských ihrísk a vybudovanie nových zelených zón a parkov. Občania zároveň požadujú, aby mestská časť zabránila možnému neprimeranému zahusťovaniu v Petržalke, aby bola nová výstavba výškovo regulovaná a aby sa investori podieľali na obnove okolitej zelene a parkov.

Petržalčania si taktiež neprajú, aby sa v mestskej časti stavali ďalšie nákupné centrá a aby nová vetva ropovodu viedla práve cez ich mestskú časť. Medzi názormi sa objavili aj návrhy na zníženie povolenej rýchlosti na vnútrosídliskových komunikáciách na 30 kilometrov za hodinu či vybudovanie verejnej plavárne.

Verejná diskusia potrvá do konca októbra, anonymný dotazník je umiestnený na oficiálnej stránke mestskej časti www.petrzalka.sk. Samospráva má záujem, aby poslanci miestneho zastupiteľstva prijali ucelený Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja, ktorý má Petržalke pomôcť pri spolufinancovaní miestnych a regionálnych rozvojových projektov z fondov Európskej únie.

(sita)
Páčil sa vám článok?