Staromestskí poslanci si urobili výlet do Tatier

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Staromestskí poslanci v uplynulých dňoch poriadne zdvihli hladinu adrenalínu svojim voličom: 18. a 19. mája rokovali vo Vysokých Tatrách, pričom tento výlet stál asi 100 000 korún.

Ubytovanie stálo 29 170 korún, strava 39 085 korún, na dopravu išlo 30-tisíc korún. Po tom, ako sa informácie o rozšafnom výjazde staromestských poslancov objavili v médiách, začala hovorkyňa staromestského starostu Monika Voleková tvrdiť, že dopravu hradil sponzor. O akého sponzora šlo, však nešpecifikovala. Na otázku, či by nebolo vhodnejšie pomôcť Tatrám finančným príspevkom na likvidáciu kalamity, odpovedala, že Staré Mesto prispelo na tento účel bezprostredne po kalamite sumou 100-tisíc korún a týmto zasadnutím „chceli podporiť tunajší cestovný ruch.“ Obyvateľov Starého Mesta určite neuspokojilo ani jej vyjadrenie pre jednu z komerčných televízií: „Využili sme možnosť hrať stolný tenis a basketbal.“

Na zasadnutie do Tatier cestovalo nielen 23 poslancov, starosta Peter Čiernik, jeho poradcovia a hovorkyňa, ale aj do 20 úradníkov a hostí. Poslanci v Tatrách rokovali o záverečnom účte mestskej časti, Staromestských letných hrách a starostlivosti o zeleň, absolvovali tiež školenie na tému reforma verejnej správy a decentralizácia. Pre úplnosť dodajme, že okrem starostu Petra Čiernika výlet do Tatier absolvovali poslanci Michal Ambrovič, Helena Beniačová, Pavol Baxa, Tomáš Čiernik, Natália Halásová, Lívia Hrašková, Andrej Chudík, Štefan Jaška, Darina Kaščáková, Ivan Kostolný, Halka Ležovičová, Katarína Magulová, Vladimír Mikuš, Soňa Oravcová, Oliver Paradaiser, Andrej Petrek, Kamil Procházka, Peter Smrek, Jana Španková, Marta Šteffeková, Igor Švec, Peter Tatár a Jozef Čierny.

Verejnosť vníma fakt, že si staromestskí poslanci za peniaze daňových poplatníkov urobili výlet do Vysokých Tatier, veľmi negatívne. „Tie peniaze sa mohli radšej použiť na zeleň alebo na skrášlenie verejných priestranstiev,“ napísal nám do redakcie rozhorčený obyvateľ Starého Mesta, ktorý si neželá byť menovaný. Vyskytli sa však aj oveľa ostrejšie vyjadrenia. Staromešťanov pobúrilo aj neobratné odôvodnenie, že ich samospráva chcela takýmto spôsobom podporiť cestovný ruch v Tatrách. Niektorí upozornili, že možno došlo aj k porušeniu zákona o obecnom zriadení. Zasadnutia miestneho zastupiteľstva sú totiž zo zákona verejné a tým, že poslanci zasadali v Tatrách, prakticky znemožnili občanom, aby sa na ňom osobne zúčastnili.

Páčil sa vám článok?