Na župana sú už štyria kandidáti

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Kandidatúru na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja najnovšie oznámil Ivan Švejna, ktorý kandiduje za hnutie Vpred. Toto hnutie vzniklo začiatkom mája tohto roku.

Bratislavských voličov chce osloviť znižovaním daní a odvodov, nezamestnanosti a zvýšením adresnosti sociálnej pomoci. „V rámci Bratislavského kraja sa chceme vyprofilovať ako občianska pravica a chceme sa postaviť proti ľavicovým stranám ako Smer-SD a SNS,“ uviedol Švejna. Podľa neho je jeho cieľom uspieť vo voľbách do bratislavského vyššieho územného celku. Potom sa uvidí, čo ďalej. Ako dodal, najprv treba presvedčiť elitu Slovákov, ktorá podľa neho žije práve v Bratislave, ak bude ohlas, pravdepodobne sa hnutie Vpred zúčastní aj na voľbách do parlamentu.

Švejna je spoluzakladateľom, riaditeľom a predsedom správnej rady Nadácie S. A. Hayeka a v rokoch 1993 až 1996 bol ekonomickým poradcom bratislavského primátora.

Na post bratislavského župana už oznámili kandidatúru súčasný župan Ľubo Roman, petržalský starosta Vladimír Bajan a poslanec Národnej rady za ĽS-HZDS Ján Cuper.

Páčil sa vám článok?