Magistrát na náš podnet reaguje: toalety budú

9.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Hlboko ľudský problém ľahšej dostupnosti toaliet v centre mesta sme otvorili vlani pri mapovaní toho, aké služby mesto poskytuje nielen turistom, ale aj vlastným obyvateľom, ak sú v uliciach.

Témou sme sa zaoberali viackrát a vyústilo to do slov riaditeľky magistrátu Anny Pavlovičovej: „Na podnet Bratislavských novín sme sa rozhodli pokladať túto úlohu za otvorenú až do chvíle, kým sa nenájde pozitívny výsledok. Chceli sme viac, ako len to tradičné - nedá sa.“

Po preverení všetkých alternatív spracovali na sekretariáte riaditeľky návrh zaradiť vybudovanie toaliet do investičného plánu. A projekt sa naozaj dostal do investičnej časti mestského rozpočtu na tento rok a už na jeseň má byť skutočnosťou to, čo vtedy pani riaditeľka sľubovala: Nové moderné verejné toalety. Svojou úrovňou, kvalitou sanitárnych zariadení, ako aj kapacitou by mali prispieť k výraznejšiemu zlepšeniu tejto nevyhnutnej služby. Projekt pamätal na všetky potreby, ktoré človek môže mať, vrátane tých, čo postretnú rodičov s deťmi.

Toalety sú umiestnené priamo v budove Novej radnice, teda v magistrátnom objekte, zo zadnej strany. Vstup bude z úrovne prízemia z Uršulínskej ulice, oproti vjazdu do podzemných garáží

Magistrát si uvedomuje problém so zlým stavom viacerých verejných toaliet v meste. Najväčším problémom je, že tieto hygienické zariadenia majú dnes aj vyše 50 rokov. Takmer všetky zriadili v tom čase v podzemných priestoroch. To spôsobuje, že sú náročné na údržbu, čo zdražuje ich prevádzku, a ani prístupom k nim, ani vybavením nemôžu zodpovedať súčasným požiadavkám občanov mesta alebo turistov.

(gub)
Páčil sa vám článok?