Vo Vrakuni pripravili projekt boja s kriminalitou

29.7.2007
0
Páčil sa vám článok?

Nový projekt boja s kriminalitou pripravila mestská časť Vrakuňa. Jeho uskutočnenie si vyžiada 6 miliónov korún, 70 percent tejto sumy však chce samospráva získať z príslušného fondu Európskej únie.

Realizácia projektu má trvať dva a pol roka a je zameraný na obyvateľov bytového domu, tzv. Pentagonu, na Stavbárskej ulici. Informoval o tom vrakunský starosta Ladislav Fatura (nezávislý).

Do nového projektu chcú zapojiť políciu, Detský fond SR, Vrakunčanov dalších záujemcov. Cieľom je zvýšiť bezpečnosť v lokalite a viac sa venovať deťom, ktoré nechodia do školy a bez dozoru sa túlajú. Ide o pokračovanie a rozšírenie projektu Drogy von v bytovke Pentagon. Finančne sa na ňom podieľala mestská časť Bratislava-Vrakuňa, Ministerstvo vnútra SR a obyvatelia vchodov na Stavbárskej ulici č. 40 a 42. V rámci projektu sú tam od februára nainštalované bezpečnostné kamery i brány a v bytovke je strážna služba.

"Znížili sme počet ľudí prespávajúcich vo vchodoch. Obyvatelia sa cítia bezpečnejšie a spoločné priestory sú čistejšie. Neprispôsobivých sme vytlačili z objektu," konštatoval Fatura. Vstup do vchodov č. 40 a 42 kontrolujú bezpečnostné kamery a bez bezpečnostného kľúča nie je možné vojsť dnu, vyjsť, ani používať výťah.

"Dokázať predaj a výrobu drog je zložité. Je to veľmi premyslená trestná činnosť. Ak monitoring ukáže, že na jeden konkrétny byt pripadá denne 800 vstupov, tak to niečo naznačuje," uzavrel Fatura.

(tasr)
FOTO - Slavo Polanský

Páčil sa vám článok?