Karlova Ves chce stavebnú uzáveru pre Dlhé diely

26.6.2007
0
Páčil sa vám článok?

V mestskej časti Karlova Ves sa začne konanie v súvislosti s dočasnou stavebnou uzáverou pre lokalitu Dlhé diely. Rozhodli o tom v utorok karloveskí poslanci miestneho zastupiteľstva, ktorí jednohlasne podporili návrh poslanca Branislava Zahradníka.

Podľa prijatého návrhu by mala stavebná uzávera pre túto lokalitu platiť do začiatku septembra tohto roka, kedy do platnosti vstúpi nový územný plán mesta Bratislavy. "Situácia na Dlhých dieloch je neúnosná a katastrofálna, život v tejto lokalite vytesňuje ďalšia a ďalšia výstavba," uviedol Zahradník. Návrh podporila aj starostka Iveta Hanulíková, ktorá niekoľkokrát zdôraznila, že do dnešného dňa nevydala územné rozhodnutie pre žiadnu stavbu na Dlhých dieloch. Zahradník ju však kritizoval, že so stavebnou uzáverou neprišla skôr a stavebný úrad označil za "neúčinný a rozbitý".

Zastupiteľstvo sa malo pôvodne zaoberať petíciou občanov proti viacpodlažnej bytovej zástavbe na Hlaváčikovej ulici v lokalite Dlhé diely. Približne 640 občanov podporilo petíciu proti výstavbe na území s rozlohou približne 3,64 hektára, kde sa pôvodne uvažovalo s výstavbou materskej a základnej školy. Občania v danej lokalite navrhujú vybudovať viacúčelový športovo-rekreačný areál a vytvoriť verejnú parkovú zeleň. Petíciou by sa mali zaoberať zástupcovia občanov a poslanci na tohtotýždňovom spoločnom stretnutí.

(sita)

Páčil sa vám článok?