ROZHOVOR: Z punkrockera sa stal nežný otec a postavička v Paci Pac. Získajte lístky na koncert

1.11.2018
0
Paci Pac

Zdroj: Paci Pac

Páčil sa vám článok?

Dôvody na vznik úspešného projektu môžu byť rôzne. V prípade Paci Pac, ktorých milujú deti po celom Slovensku, je to narodenie dcéry. Z drsného rockera sa tak stal nežný hudobník. Reč je Máriovi Pražencovi – bývalom gitaristovi z Iné Kafe, ktorý je dnes známy ako Pac. Na turné po Slovensku predstavujú nové CD. Koncerty nechýbajú ani v hlavnom meste.  A pre prvých z vás máme lístky. Redakcia rozdá už zajtra 2.11. 2018 až 10 lístkov na nedeľne predstavenie v Dúbravke. Ak máte záujem, napíšte nám mail na redakcia@banoviny.sk.

Ste bývalým gitaristom Iné Kafe. Z rockera sa po narodení dcéry stal nežný otec a začal tvoriť detské pesničky? Cítite sa v tejto polohe komfortnejšie?

Presne tak. Z punkrockera sa stal otec a detský interpret. A to všetko vďaka mojej dcérke Hanke, ktorá mi otvorila dvere do tohto krásneho detského hudobného sveta. Cítim sa v ňom dobre a veľmi ma táto práca napĺňa. Aj keď máme toho niekedy veľa, tak musím povedať, že hrať pre detské publikum je veľmi zábavné a príjemné. 

Kto vlastne vymyslel názov Paci Pac a ako to vzniklo?

V podstate som ho vymyslel ja (Pac). Najprv to bol taký pracovný názov, ktorý som začal používať a nakoniec sme to s Paci nechali tak. Je odvodený od našej zatiaľ najúspešnejšej pesničky “Ťapi Ťap", v ktorej sa v refréne spieva Paci Pac. I keď v tej dobe sme presne nevedeli, kto bude vlastne Paci a kto Pac. Poslucháči si to možno všimli, že tam vlastne oslovujem v texte Paci ako Pac a neskôr sme sa definitívne rozhodli, že jej meno bude Paci a moje Pac.

Je dcéra Hanka stále fanúšikom Paci Pac? Či musíte kupovať aj hudbu konkurencie?

Áno, ešte je. Niekedy si dokonca zvykne doma vypýtať, nech jej zahrám pesničky alebo dokonca pustím naše DVD. Vtedy som veľmi šťastný, pretože ona bola dôvodom, prečo som začal robiť to, čo robím. Tie pesničky boli a budú prioritne určené vždy mojim deťom a keď sa to páči iným, tak je to len bonus, za ktorý som veľmi vďačný.

Čítala som, že na začiatku ste k sebe (Pacovi) hľadali niekoho, kto vie spievať. Oslovili ste mladú a peknú študentku herectva Adrianu Pešinovú. Vedeli ste dopredu, že chcete ju alebo musela prejsť konkurzom?

No ono to bolo tak, že som práve hľadal speváčku, ktorá by sa na takýto projekt hodila. A zhodou okolností prvá, ktorá prišla do štúdia vyskúšať naspievať “Ťapi Ťap", bola práve Adriana. Vycítil som, že je tá pravá pre tento projekt a že sa na túto úlohu neuveriteľne hodí, čo dokázala aj svojím veľmi pozitívnym vzťahom k deťom. Takže rozhodovanie bolo potom veľmi ľahké. 

Ako dlho spolu pracujete na projekte Paci Pac?

Myslím si, že je to od februára 2015.Vtedy sa nahrávala prvá pesnička v štúdiu.

Ešte stále funguje medzi vami tá správna chémia, či občas je aj ponorka?

Dobrá otázka :) Ja si myslím, že ešte funguje. Na pódiu sa vieme dopĺňať a v súkromí si chvalabohu máme tiež čo povedať, takže si myslím že je to taký príjemný kolegovsko-kamarátsky vzťah. A ponorka samozrejme občas príde, tomu sa človek pri dennodennom cestovaní nevyhne. 

Čo vám dáva detský divák?

Radosť z toho, čo robíme. Naším cieľom je deti zabávať a popritom ich aj niečo naučiť. Snažíme sa pre ne robiť čo najviac. Hoci nás to stojí veľa energie, ony nám to vracajú stonásobne viac. Keď vidíme, ako sa tešia z našich piesní, vieme, že táto práca má zmysel. 

Ktorá zastávka turné sa vám zatiaľ páčila najviac?

Makov na Orave. Tam boli deti veľmi šikovné a vytvorili bláznivú atmosféru.

Aké sú vaše najbližšie plány?

Finišujeme nové DVD, ktoré bude k nášmu CD PACI PAC DEŤOM, čiže bude obsahovať videoklipy k pesničkám z tohoto CD-čka. A máme plány s novým CD, ktoré chceme spestriť a už máme pár nápadov, tak sme veľmi zvedaví, ako to dopadne. Nebudeme však prezrádzať dopredu.

Zdroj: Paci Pac

​(lb)

 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie