VIDEO: Korytnačka Kiko predpovedala výsledok 2. kola prezidentských volieb - kto podľa nej vyhrá?

26.3.2019

Zdroj: koláž abn

Páčil sa vám článok?

Do redakcie nám včera večer prišlo zábavné video, ktorého hlavným aktérom je samček korytnačky menom Kiko. Tomu dala jeho majiteľka zaujímavú úlohu - predpovedať výsledok 2. kola prezidentských volieb, teda rozhodnúť či sa budúcou hlavou štátu stane Zuzana Čaputová alebo Maroš Šefčovič.

"Pravdupovediac tento nápad dostala moja dcéra. Tá videla niekde na internete podobné videá, kde sa chobotnica alebo korytnačka rozhodovali medzi dvoma možnosťami, ktoré im ľudia dali, aby sa dozvedeli, kto zvíťazí v nejakom dôležitom športovom zápase. Princíp je vždy rovnaký - na dve strany sa do približne rovnakej vzdialenosti rozmiestni návnada, väčšinou obľúbená pochúťka zvieraťa, v prípade Kika to boli červíky a potom sme ho vložili do stredu akvária určeného na kŕmenie, kde sa okamžite vrhol po svojej ľavej strane, teda smerom k fotografii Zuzany Čaputovej," vysvetlila nám naša čitateľka Lea.     

V minulosti sa robili podobné pokusy o predpovede so zvieratkami napríklad počas svetových šampionátov vo futbale. Napríklad v roku 2014 patrila k obľúbeným "vešticiam" 25-ročná korytnačka Big Head, ktorej schopnosť správne určiť víťaza vyskúšali pred otváracím zápasom Brazília - Chorvátsko, kde mala dokonca tri lákadlá v podobe chutných rýb. Pravá znamenala víťazstvo Chorvátska, ľavá Brazílie a keby sa "Veľká hlava" zakusla do prostrednej rybky, tak by sa asi mala zrodiť remíza. Korytnačka si vtedy jednoznačne vybrala rybu na strane Brazílie a tá napokon porazila Chorvátov 3:1.

Video si môžete pozrieť tu:

Korytnačka Kiko žije v petržalskom paneláku už šesť rokov a ak sa jej predpoveď o víťazovi 2. kola prezidentských volieb splní, tak pravdepodobne dostane nové akvárium, nakoľko to terajšie jej začína byť akési tesné. 

(ars)   

 

Páčil sa vám článok?