BKIS pripravilo cez prázdniny divadelný workshop pre deti v MDPOH

25.6.2020
V mestskom divadle p.o. hviezdoslava prichystali od 1. apríla týždeň komédie - MDPOH
Páčil sa vám článok?

V rámci Kultúrneho leta 2020 pripravilo Bratislavské kultúrne a informačné stredisko pre všetky deti od 10 do 15 rokov päť dní zábavy a kreativity. Pôjde o tzv. divadelný workshop, ktorý sa odohrá počas letných prázdnin v niekoľkých turnusoch na pôde Mestského divadla P.O. Hviezdoslava.

Kultúrne leto 2020 v Bratislave ponúkne aj tento rok pestrý program pre všetky vekové kategórie. Mestské divadlo
P. O. Hviezdoslava ostáva počas leta otvorené pre všetky deti, ktoré chcú počas letných prázdnin spoznať fascinujúci svet divadla. Prázdninový divadelný workshop ponúkne 5 dní nabitých bohatým, kreatívnym a náučným programom.

Počas štyroch turnusov sa deti dozvedia všetko o fungovaní divadla. Naučia sa ako vzniká scéna, kde sa šijú kostýmy, kto vyberá divadelnú hudbu či garderóbu, aké úskalie prináša písanie scenára. Dozvedia sa, čo robí inšpicient alebo čo všetko má na starosti osvetľovací majster či ako pracuje produkčný. Deti si sami vyskúšajú vyrobiť divadelné rekvizity, prepoja teóriu s praxou, stretnú sa s hercami z inscenácií MDPOH a pod vedením profesionálnych lektorov predvedú na záver workshopu vlastné divadelné predstavenie.

Prázdninový divadelný workshop v MDPOH je určený pre deti od 10 – 15 rokov a bude sa konať v nasledujúcich termínoch:

od 20. do 24. júla 2020
od 27. do 31. júla 2020
od 03. do 07. augusta 2020
od 10. do 14. augusta 2020

Strava je zabezpečená v blízkej prevádzke pri divadle a hradí sa individuálne. Pitný režim je takisto zabezpečený. Cena za 5 dňový denný workshop je 150 €. Počet miest je limitovaný. V prípade záujmu alebo pre získanie bližších informácií treba kontaktovať pani Lenku Matúsovú na emailovej adrese: l.matusova@bkis.sk

(ars)

Páčil sa vám článok?