Tip ako ušetriť - v petržalskom zbernom dvore nájdete klietky aj akváriá

21.10.2017

Zdroj: abn

Páčil sa vám článok?

Ako informuje mestská časť na svojej webovej stránke, v Zbernom dvore na Čapajevovej ulici je vyhradený aj priestor na zber a prípravu chovateľských potrieb (klietky, akvária, vôdzky) na opätovné použitie pre občanov zdarma, ktoré si môžu odobrať každý posledný utorok v mesiaci.

Petržalka ako jedna zo šiestich mestských častí prevádzkuje vlastné zariadenie na zber odpadov. „Vybudovali sme ho, aby sme umožnili obyvateľom našej mestskej časti zbaviť sa nepotrebných vecí, drobného stavebného odpadu a tiež problémových alebo rizikových zložiek komunálneho odpadu na dostupnom mieste,“ vysvetlil starosta Vladimír Bajan a dodal, že sa takto podarilo zlepšiť a zmodernizovať celý systém zberu odpadu od Petržalčanov. „Nielen, že sa nám takýto odpad nepovaľuje okolo kontajnerov, ale prispievame aj k ochrane životného prostredia,“ dodal.

Zberný dvor má zatvorené len v nedeľu a počas sviatkov, takže obyvatelia sa môžu odpadu zbaviť nielen v pracovných dňoch, ale aj v sobotu od 8.00 do 17.40 h, pričom od 12.00 h je len polhodinová obedná prestávka.

Maximálne množstvo odovzdaného odpadu je 350 kg ročne na jednu domácnosť a elektroodpad z domácností je možné odovzdať bez obmedzenia. Postup je veľmi jednoduchý, stačí sa preukázať občianskym preukazom alebo listom vlastníctva. Okrem elektroodpadu tu môže Petržalčan odovzdať drobný stavebný odpad, objemný odpad, biologicky rozložiteľný odpad, papier a lepenku, sklo, plasty, batérie a akumulátory, žiarivky a iný odpad obsahujúci ortuť, jedlé oleje a tuky, zmiešané kovy.

(brn, foto: abn)

Páčil sa vám článok?