George Michael bude spievať v Bratislave

10.5.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na svojom európskom turné, pri ktorom George Michael navštívi Francúzsko, Taliansko, Belgicko, Nemecko, Rusko, Švédsko, Holandsko, Grécko, Maďarsko a Česko, nevynechá megahviezda pop music ani návštevu Bratislavy. Na Štadióne Interu vystúpi 25. mája 2007.

George Michael (vlastným menom Georgios Kyriacos Panayiotou) sa narodil 25. 6. 1963 cyperskému Grékovi, ktorý sa v 50. rokoch presťahoval do Veľkej Británie, a anglickej židovke. Kariéru spevák odštartoval v kapele The Executive, ktorá mala veľmi krátku životnosť.

Úspech prišiel v roku 1981, keď spolu s Andrew Ridgeleyom vytvorili duo Wham! Ich prvý album Fantastic! bol neuveriteľne úspešný a kapelu okamžite katapultoval do spoločnosti megahviezd. V roku 1986 sa George Michael vydal na sólovú dráhu, čo jeho poslucháči a kritici považujú za jedno z najlepších rozhodnutí, ktoré padlo vo svete hudby.

Počas svojej sólo-kariéry sa stal jedným z najuznávanejších britských umelcov. Jeho majstrovské spojenie soulu s popom stále nadchýňa poslucháčov na celom svete. Predal viac ako 85 miliónov albumov. George Michael dokázal, že miesto na výslní si právom zaslúži.

(dš)
Páčil sa vám článok?