V Rači budú cez víkend tradičné hody

2.5.2007
0
Páčil sa vám článok?

Vyhlásením výsledkov jubilejnej desiatej Račianskej výstavy a degustácie vín sa začnú tohtoročné račianske hody, na ktoré tamojší vinohradníci a vinári pozývajú všetkých obyvateľov a návštevníkov mesta.

Výstava a degustácia sa tradične spája s miestnymi hodmi konanými na počesť patrónov račianskeho Farského kostola Svätého Jakuba a Filipa, tento rok pripadne na 5. a 6. mája 2007. Garantom medzinárodnej výstavy a degustácie je Račiansky vinohradnícky spolok.

Slávnostné otvorenie tohtoročných Račianskych hodov bude v sobotu o tretej popoludní a od samého začiatku je poznačené bohatým kultúrnym programom. Značne je zastúpená račianska tradícia a história, ale aj novšie kultúrne prejavy.

V zozname kapiel majú zastúpenie všetky populárne prúdy od ľudovky cez pop až po retro. Bodkou za sobotňajším programom bude večerná tancovačka na Detvianskej ulici, kde bude centrum kultúrneho programu.

Na verejnú degustáciu do Obecného domu bude môcť prísť každý návštevník Rače, každý si tiež bude môcť prezrieť Pamätnú sieň generála Štefánika. Chýbať nebudú ani ľudové umelecké výrobky a suveníry v uličke remesiel a, samozrejme, stánky s občerstvením tekutým i pod zub. Hody potrvajú do nedeľného popoludnia.

(gub)
Páčil sa vám článok?