World music a klezmer v Klube Za zrkadlom

4.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pravidelný česko-slovenský dvojkoncert v Klube Za zrkadlom na Rovniankovej 3 tentoraz predstaví výnimočné kapely Pressburger Klezmer Band a jej hosťa, unikátne world-music zoskupenie Czaldy Waldy Quartet (CZ). Podujatie sa uskutoční 8. marca o 20.00 h.

Czaldy Waldy je názov staročeského tanca zo 14. storočia. Rovnomenný hudobný súbor z Brna tvorí štvorica hudobníkov, z ktorých časť je akademicky vzdelaná a živí sa vážnou hudbou. Skupina nachádza zásadné inšpirácie v etnickej hudbe, ale aj v iných hudobných vplyvoch, od arabskej hudby až po džezovú improvizáciu.

Pressburger Klezmer Band je najlepšie hodnotenou klezmerovou „kapelye“ na území bývalého Česko-Slovenska. Formácia vznikla v roku 1995, odvtedy účinkovala na mnohých pódiách na Slovensku a v Európe. Hudbu štýlu klezmer dotvára originálnymi aranžmánmi a kombinuje s mnohými hudobnými štýlmi a žánrami (v poslednom období najmä balkánske tradície a nádych Orientu, ale aj slovenský, cigánsky folklór a vplyvy reggae, latina, džezu). Vstupné na podujatie je v predpredaji 190 Sk, v deň koncertu 240 Sk. Predpredaj vstupeniek: Dr. Horák Medená 19, Artforum Kozia 20, Hummel Music Klobučnícka 2.

(dš)
Páčil sa vám článok?