Bratislavské noviny sú stále najčítanejšie noviny v meste

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Až 90 % čitateľov Bratislavských novín považuje tieto noviny za dobrý zdroj informácií o dianí v Bratislave. Vyplýva to z prieskumu spoločnosti Gfk Slovakia, ktorý uskutočnila v januári 2005 na vzorke 1000 Bratislavčanov starších ako 15 rokov.

Až deviati z desiatich Bratislavčanov poznajú Bratislavské noviny, z nich 91 % ich aj číta. Z tých, ktorí Bratislavské noviny poznajú, každé vydanie novín číta 60 % a aspoň raz mesačne ďalších 21 % Bratislavčanov. Iba necelých 6 % nečíta Bratislavské noviny nikdy.

Výsledky januárového prieskumu spoločnosti Gfk Slovakia ukázali, že Bratislavské noviny zostávajú najčítanejšími novinami v hlavnom meste. Potvrdzuje to aj porovnanie s ostatnými bezplatnými novinami, ktoré sú v Bratislave roznášané do poštových schránok. Bratislavské noviny číta mesačne takmer dvakrát toľko Bratislavčanov ako druhé najčítanejšie inzertné noviny Bratislavsko (42 %).

Podobne vyznieva aj porovnanie s týždennou čítanosťou celoštátnych denníkov. Najčítanejším je v Bratislave denník SME, ktorý týždenne aspoň raz číta 46 % všetkých Bratislavčanov. Zaujímavosťou je, že Večerník ako jediný bratislavský denník číta aspoň raz týždenne menej ako 6 % Bratislavčanov.

Prekvapujúci bol pozitívny vzťah čitateľov Bratislavských novín k reklame v týchto novinách. Podľa výsledkov prie-skumu spoločnosti Gfk Slovakia, drvivej väčšine čitateľov reklama neprekáža (93 %), vyše polovica čitateľov si ju všíma (60 %) a dokonca vyše 15 % čitateľov Bratislavských novín ju číta so záujmom.

Páčil sa vám článok?