Až do Valentína budú v múzeu potvrdzovať lásku

11.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Až do Valentína, 14. februára, bude Mária Terézia v Múzeu mesta Bratislavy rozdávať zaľúbencom certifikáty lásky.

"Je to Valentínska akcia, je určená na utužovanie vzťahov," povedala Ľudmila Tomášová, ktorá na akcii Valentínske vyznania organizovanej Magistrátom mesta Bratislavy, bratislavským múzeom a Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom predstavuje Máriu Teréziu.

Ako dodala, city by si mali ľudia prejavovať po celý rok, ale príležitosťou je určite aj táto akcia. Na získanie certifikátu si musí pár priamo pre kráľovnou vyznať lásku. "Spečatia ju bozkom a ja, ako kráľovná Mária III. Terézia im vyplním certifikát, napíšem tam ich mená a priezviská, odtlačkom prstu to spečatia a ja to potvrdím pečiatkou," vysvetlila Tomášová podmienky získania certifikátu.

Mária Terézia v dobových šatách obklopená húfom princezien bude pre zaľúbencov k dispozícii každý deň od 17.30 do 20.00 h v Múzeu mesta Bratislavy v Starej radnici. Výnimkou je pondelok 12. februára, kedy je múzeum zatvorené a Mária presunie svoju rezidenciu do cukrárne Schokocafe na Hlavnom námestí, kde bude už od tretej poobede.

Organizátori zahájili podujatie v sobotu 10. februára akciami pre deti, ktoré zo žalára vyslobodzovali princeznú Krasomilu a poobedňajším kultúrnym programom.

(tasr)

Páčil sa vám článok?