Sochy a architektúra v Galérii Medium

9.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Oboznámiť širšie publikum so živým príkladom fungovania spolupráce sochára s architektom - od návrhu po realizáciu - je cieľom výstavy Sochy a architektúra - GABRIEL&CASUA, ktorú inštalovali v Galérii Medium na Hviezdoslavovom námesti 18.

Výstava Gabriel&Casua patrí k ojedinelým projektom zachytávajúcim výsledky spolupráce sochára a architektonického ateliéru. Tá vyúsťuje do veľkorysých riešení a realizácií verejných priestranstiev.

Sochár, doc. Michal Gabriel, už sedemnásť rokov spolupracuje s projekčnou firmou Casua, ktorej majiteľmi sú Ing. arch. Oleg Haman a Ing. Aleš Poděbrad. V rámci tejto spolupráce vzniklo šestnásť projektov, z ktorých časť je vystavená aj v galérií Medium. Celková kolekcia obsahuje architektonické projekty, počítačové vizualizácie, priestorové modely aj sochy z tvorby M. Gabriela, zakladajúceho člena skupiny Tvrdohlavých, ktorý momentálne pôsobí na pôde Fakulty výtvarných umení VUT v Brne.

Prehliadky podobného charakteru sú na Slovensku skôr výnimkou ako pravidlom. Nedajte si ujsť príležitosť navštíviť výstavu do 15. februára.

(ts)
Páčil sa vám článok?