Novostavba SND začína postupne ožívať

7.2.2007
0
Páčil sa vám článok?

Generálne riaditeľstvo Slovenského národného divadla sa minulý týždeň presťahovalo do novej budovy. Sťahovanie administratívy z pôvodného sídla na Gorkého ulici 4 sa začalo 15. januára tohto roku.

Podľa hovorkyne SND Zuzany Golianovej riaditeľstvo využíva časť novej budovy SND, na ktorú je vydané kolaudačné rozhodnutie o predčasnom užívaní.

„Podarilo sa nám bez problémov sa presťahovať. Dúfam, že sa nám podarí priestor novostavby v priebehu niekoľkých mesiacov oživiť, aby sa stalo divadlom, do ktorého budú ľudia radi chodiť. Dúfam tiež, že rovnako bez problémov sa presťahujeme aj do ďalších priestorov. Dôležité je, aby investor a dodávatelia v krátkom čase dokončili stavebnú a technologickú časť budovy,“ uviedla generálna riaditeľka SND Silvia Hroncová.

V Divadle P. O. Hviezdoslava a na Malej scéne SND sa bude hrať ešte do konca marca. Obidve scény sa presťahujú v prvej polovici apríla. Novostavba SND bude slávnostne otvorená 14. a 15. apríla. Kvôli sťahovaniu zanikla pokladnica v budove bývalého generálneho riaditeľstva. Nová sídli v historickej budove SND a vchod má z Jesenského ulice.

(rob)
Páčil sa vám článok?