J. Satinský stále nemá ulicu

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Krátko po úmrtí Júliusa Satinského sa objavili úvahy, že by bolo vhodné po tomto vynikajúcom umelcovi a veľkom Bratislavčanovi pomenovať niektorú ulicu alebo iné verejné priestranstvo. Zatiaľ sa tak nestalo.

Pred časom sa v novovybudovanej uličke, ktorá vznikla výstavbou bytového komplexu v blízkosti Žilinskej ulice, objavila tabuľa s nápisom Ulica Júliusa Satinského. Ulica sa tak však nemohla volať oficiálne, pretože podľa zákona o obecnom zriadení sa o pomenovaní alebo premenovaní verejných priestranstiev rozhoduje v príslušnom obecnom zastupiteľstva - v tomto prípade je na to príslušné mestské zastupiteľstvo.

Mesto už pred časom dostalo návrhy na pomenovanie po zosnulom J. Satinskom týkajúce sa iných verejných priestranstiev, ktoré majú bližšie k pôsobeniu a reáliám života J. Satinského ako ulička v rámci spomenutého bytového komplexu. Mestské zastupiteľstvo malo pôvodne v tejto veci rozhodnúť ešte v minulom roku. Podľa našich informácií sa k tejto problematike poslanci nedostali zrejme pre nával iných povinností.

Páčil sa vám článok?