Bohovia a múmie starého Egypta

31.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestské múzeum v Bratislave sa aj tento rok zapojilo do organizácie Kultúrneho leta. Okrem toho, že atraktívne priestory nádvorí Starej radnice a Vinohradnícko-vinárskeho múzea sú miestom viacerých kultúrnych podujatí, pripravilo Mestské múzeum originálnu výstavu Bohovia a múmie s podtitulom ...(nech) kráča po krásnych cestách západu.

Výstava je verejnosti prístupná až do 27. júla v priestoroch Starej radnice vždy v utorok až piatok od 10. do 17. hodiny, cez víkend od 11. do 18. hodiny. Vystavené exponáty sa na územie Slovenska dostali väčšinou v 19. storočí - ide o unikátny exponát múmie človeka, múmie malých krokodílov a ďalšie. Návštevníci sa dozvedia mnoho zaujímavého o typoch egyptských hrobiek a o príprave a samotnej mumifikácii tela zosnulého.

Okrem toho sú pripravené aj sprievodné podujatia, ako je výtvarná súťaž pre deti Egypt očami detí (potrvá do 27. júla). Priamo vo výstavných priestoroch môžu deti namaľovať, čo videli a čo ich na výstave najviac zaujalo. Okrem toho sú pripravené odborné prednášky na tému staroveký Egypt. Tá najbližšia bude 13. júla o 15.30 h. v prednáškovej miestnosti múzea. Jej názov je Anatómia egyptských pyramíd.

(mmb)

Páčil sa vám článok?