Šiesty zmysel plný napätia

28.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Vyznávači thrillerov a hororových filmov, ktorým je jasné, že to správne filmové mrazenie vyvoláva namiesto zástupu rozličných príšer a hektolitrov krvi práve hrozivá neviditeľnosť a neustále tušenie zla, by si nemali dať ujsť americkú snímku Šiesty zmysel.

A ak by sa vám mohlo zdať, že s menom Bruce Willis ako predstaviteľom hlavnej úlohy sa aj tentoraz spája predovšetkým niekoľko nenáročných minút v kine, nie je to celkom tak.

Americký režisér a scenárista indického pôvodu M. Night Shyamalan sa, našťastie, nedal strhnúť hollywoodskými pretekmi o najbombastickejšie počítačové triky, ale stavil na silný príbeh, atmosféru a precízne výkony hercov. Tí v desivom príbehu nemusia na počkanie v akčných scénach bojovať so svojimi protivníkmi, aby ste sa v kine poriadne báli...

Školák Cole všetkým tvrdí, že sa stretáva a rozpráva s mŕtvymi ľuďmi. Má čudné správanie, na jeho tele sa objavujú hrozivé rany, a nikto ničomu nerozumie. Až keď sa o neho začne starať psychiater Crowe (Bruce Willis), ktorý bol kedysi svedkom samovraždy svojho pacienta, začne si so svojím malým pacientom stále viac rozumieť a záhadné klbko sa pomaly rozmotáva...

Prezrádzať koniec by bolo v prípade tohto filmu veľkým hriechom. Šiesty zmysel zďaleka nie je nenáročnou, farebnou americkou „podívanou“, kde vám je koniec jasný už od prvých minút filmu.

(ata)
Páčil sa vám článok?