Bratislavčania dokázali, že sa vedia zabávať

28.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Dojmy z príchodu roku 2000 s pribúdajúcim časom odznievajú. V uliciach mesta sme sa preto Bratislavčanov pýtali, ako s odstupom času hodnotia silvestrovské oslavy v Starom Meste.

Jaromír D., hudobník: Bol som na oslavách v meste a musím otvorene povedať, že sa mi veľmi páčili. Klobúk dolu nielen pred organizátormi, ale najmä pred ľuďmi, ktorí sa sem prišli zabaviť. Neveril by som, že sa Slováci, alebo ak chcete Bratislavčania, vedia takto spontánne a pritom inteligentne zabávať. Samozrejme, že sa našli aj čierne ovce, ale tých bolo tak málo, že tomu ohromnému davu nemohli svojím správaním pokaziť skvelú náladu.

Anton F., skladník: Oslavy som videl iba v televízii v správach. No podľa toho, čo tam ukazovali a podľa toho, čo písali v novinách, boli asi pekné. Pochvaľovali si aj moji kolegovia, ktorí sa na Silvestra išli pozrieť do mesta.

Katarína G., zdravotná sestra: Žiaľ, na Silvestra som mala službu, takže som oslavy na vlastné oči nevidela. Sledovala som vstupy z mesta v televízii a cítila som, že tu bola výborná atmosféra. Potvrdili mi to aj kamarátky, ktoré sa sem prišli zabaviť. Najviac sa im páčilo na diskotéke na Michalskej ulici. Vraj sa tu vyšantili tak, že ich až boleli nohy. Hlavne Janku, ktorú týmto pozdravujem.

Iveta Č., sekretárka: Silvestra som trávila na horách, takže neviem, ako to v meste vyzeralo. Počula som však, že tu bolo fajn, len veľmi veľa ľudí.

Peter F., žiak ZŠ: Bol som sa pozrieť hlavne na ohňostroj, ktorý bol super. Aj UFO nad Dunajom na moste bolo dobré. Škoda, že to blikanie netrvalo dlhšie.

Zuzana D., študentka: Bolo tu super, bola som tu a videla som to na vlastné oči. Toľko ľudí som v meste ešte nezažila. Som rada, že som zostala v Bratislave, lebo pôvodne som mala ísť s rodičmi na chatu. Nakoniec som ich prehovorila, aby ma nechali doma.

(mer)

Páčil sa vám článok?