Kubánska Buena Vista v Bratislave

15.1.2007
Páčil sa vám článok?

Horúce kubánske rytmy si našli svojho poslucháča už na celom svete, Slovensko nevynímajúc. Buena Vista je svetová legenda, ktorá prelomila bariéry kultúrnych hraníc a obľúbili si ju znalci dobrej muziky všetkých vekových kategórií. Koncert Buena Vista Live sa uskutoční v Bratislave 7. februára v Športovej hale Pasienky na Trnavskej ceste 29.

Kubánski hudobníci na koncerte nazvanom Live from Buena Vista - The Havana Lounge - prinesú pohľad širokej škály tradičných štýlov Son, ktoré sa zlievajú v oblasti Buena Vista na Kube. Havana Lounge je zoskupenie najväčších hviezd havanskej tradičnej hudobnej scény. Najznámejší interpereti Havana Lounge sú Julio Alberto Fernandéz (vocals), ktorý už vo veku pätnásť rokov v sebe objavil záľubu pre tradičnú hudbu a cit pre kubánsku a latinskoamerickú hudbu.

Ďalšou hviezdou večera je Teresa Garcia Caturla (vocals). Narodila sa na Kube ako posledná dcéra známeho kubánskeho hudobníka Alejandra Garcia Caturla. Známym hudobníkom je aj trúbkar Vanko Pizaco, ktorý bol sólistom v kubánskej skupine Banda Nacional de Conciertos a Cabaret Tropicana Orchestra. Skvelým trúbkarom je aj Daniel ‘el gordo’ de Jesús Ramos Alayo. Použil svoje všestranné hudobné vedomosti na impresívne živé vystúpenia a je u obecenstva veľmi populárny.

(dš)
Páčil sa vám článok?