Vianoce v meste skrášli živý Betlehem

18.12.2006
Páčil sa vám článok?

Súčasne s otvorením tradičných Vianočných trhov, ktoré budú od 24. novembra na Hlavnom a Františkánskom námestí, sa po rokoch do mesta vracia živý Betlehem. Ten bude na nádvorí Starej radnice až do 23. decembra.

Symbolický Betlehem bude tvoriť drevená chalúpka so šindľovou strechou, ohradou, dvoma živými ovcami a jedným oslom. Zvieratá i postava Ježiša, ktorá je vyrezaná z dreva, tu budú nepretržite. Pohyb ľudí v ňom zabezpečia každý deň medzi 15.00 a 18.00 ho študenti Pedagogickej a sociálnej akadémie z Bullovej ulice, aby zahrali Máriu, Jozefa a pastiera. Študenti budú klásť okoloidúcim otázky spojené s adventom a vyrozprávajú im príbeh narodenia Ježiša z Nazaretu.

Súčasťou podujatia bude aj tradičný vianočný jarmok v Starej radnici. Darčekové predmety zo slamy, dreva, textilu, kovu či skla, výrobky z medu alebo varené víno tu tento rok bude predávať približne 14 predajcov.

Akciu organizuje Múzeum mesta Bratislava v spolupráci s mestom Bratislava, Zoologickou záhradou a Voľným združením remeselníkov na Slovensku.

Múzeum okrem toho v Starej radnici organizuje tvorivé dielne pre deti a mládež, kde sa budú môcť záujemcovia naučiť vyrábať vianočné ozdoby. Dielne nazvané Vitajte, nevyzúvajte sa, prosím a naučte sa s nami vyrábať vianočné ozdoby, sú určené predovšetkým pre deti od 9 do 15 rokov, najmenší návštevníci môžu prísť aj v sprievode rodičov. Dielne budú v sobotu 25. novembra, v stredu 6. decembra a v sobotu 9. decembra vždy od 14.00 h.

Páčil sa vám článok?