SND začalo 104. divadelnú sezónu, prináša aj nové služby a programy

8.9.2023
0

Zdroj: TASR- Pavol Zachar

Páčil sa vám článok?

Slovenské národné divadlo (SND) v Bratislave začalo svoju 104. divadelnú sezónu s radom nových služieb a programov pre divákov. Informoval o tom generálny riaditeľ SND Matej Drlička (na foto) s tým, že v novej sezóne sa kladie dôraz na deti a mladých ľudí.

"Pre najbližšie obdobie sme si určili jednu dôležitú líniu, a to je fokus na mladého diváka. Zameriame sa na neho nielen komunikačne, ale aj produkčne, interne, dramaturgicky," zdôraznil Drlička.

Od septembra bude každú sobotu v priestoroch novej budovy SND pre deti pripravený program spojený s divadlom, priblížil generálny riaditeľ. Program zahŕňa všetky tri umelecké súbory divadla - operu, činohru a balet, ako aj umelecké dekoračné dielne, technickú prevádzku a marketingové oddelenie. Každá sobota bude mať svoju vlastnú tému a program súvisiaci s dianím v divadle.

Prvá "Sobota v divadle" sa uskutoční 9. septembra. Pôjde o hudobný workshop s názvom Zabarambarumbarimburujte. Deti si tam spoločne zaspievajú v zbore. Naučia sa tiež, ako vzniká pieseň či text k nej a pod vedením Daniela Heviera zložia pesničku. "Daniel Hevier bude netradične sedieť aj za klavírom a naučí deti aj rapovať," uviedol Drlička.

Ďalšou novinkou je Študentský pas SND, ktorý umožňuje študentom zakúpiť predplatenú vstupenku za cenu 40 eur na celú divadelnú sezónu. Študentský pas je dostupný pre všetkých študentov s platnou ISIC kartou alebo iným žiackym či študentským preukazom. Vstupenka je viazaná na meno, ale umožňuje študentom navštíviť ľubovoľné predstavenie bez nutnosti vyberať si konkrétny termín a sedadlo. Tento pas je platný na nepredané a voľné miesta na všetky inscenácie Slovenského národného divadla vrátane premiér.

SND taktiež naplno obnovuje charitatívny projekt "Divadlo pre všetky deti," ktorý umožňuje darovať príspevky na vstupenky pre deti zo sociálne znevýhodnených rodín. Diváci môžu prispieť online pri nákupe vstupeniek, vyberajúc si možnosť dobrovoľného príspevku vo výške päť, desať alebo 15 eur. Pre tých, ktorí by chceli prispieť vyššou sumou, existujú možnosti príspevkov vo výške 100, 300 a 500 eur.

(TASR)

Páčil sa vám článok?