Kráľovská koruna odpočíta koniec roku

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Výraznejším a efektnejším spôsobom pripravujú organizátori tohtoročných silvestrovských osláv v centre Bratislavy záverečné odpočítavanie posledných sekúnd starého roku.

„Je to určite emocionálne najsilnejší a najatraktívnejší moment celých osláv,“ hovorí jeden z autorov scenára Vladimír Talian z občianskeho združenia Hlava 98. „Tak ako má New York svoju guľu zostupujúcu na streche mrakodrapu na Times Square, Sydney svoj ohňostroj odohrávajúci sa na prístavnom moste, bude mať tohto roku Bratislava svoju kráľovskú korunu.“

Kópia koruny z Dómu sv. Martina bude veľkým svetelným objektom s priemerom zhruba 3 metre, ktorý počas posledných sekúnd roka postupne „vystúpi“ v priestore pred Starou radnicou na Hlavnom námestí do výšky 10 metrov a s úderom poslednej sekundy roka zastane a zostane svietiť nad hlavami oslavujúcich a zabávajúcich sa Bratislavčanov do samého konca silvestrovských osláv.

„Bratislava bola významným korunovačným mestom a Bratislavčania nasadením koruny nastupujúcemu roku 2004 budú zároveň korunovať svoje mesto ako metropolu novej krajiny Európskej únie,“ povedal pri tejto príležitosti primátor Andrej Ďurkovský.

Silvestrovským oslavám nebude chýbať ohňostroj, ktorý z Hradného vrchu odpália približne tri minúty po polnoci a najlepšie ho bude možné vidieť na nábreží v priestore medzi Starým mostom a Parkom kultúry a oddychu.

(brn)

Páčil sa vám článok?