Smutná a krásna skladba: Richard Autner a Nela Pocisková zložili a naspievali duet o rozchode

5.6.2023
0

Zdroj: Dorota Holubova

Páčil sa vám článok?

Populárnych hercov, bratislavských rodákov, Richarda Autnera a Nelu Pociskovú prvýkrát spojilo nakrúcanie známeho seriálu, v ktorom si zahrali manželský pár prechádzajúci si rozchodovou krízou. Táto téma sa stala zdrojom inšpirácie pre pesničku, na ktorej sa obaja herci autorsky podieľali a aj ju spoločne naspievali.

Skladba “Len nám dvom” vychádza dnes (5.6.) na všetkých streamovacích službách cez vydavateľstvo Slnko Records a je prvým zverejneným singlom z pripravovaného druhého albumu Richarda Autnera.

“S Riškom sme sa spoznali pri natáčaní a v jeden deň mi zrazu napísal, že má skladbu a či si ju chcem vypočuť. Ja som si ju doma pustila a hneď po prvom vypočutí mi prišlo, že to je naozaj nádherná skladba. Text sme napísali obaja, každý svoj part a hudbu napísal Riško. Celú skladbu zložil on. Je to proste naše,” hovorí Nela Pocisková. Obaja herci sú rodení Bratislavčania, Nela Pocisková vyrastala a prežila krásne detstvo v Devínskej Novej Vsi, Richard zas v Starom Meste.

Pieseň je o rozchode manželského páru a zároveň opisuje moment, ktorý je často pre jednu stranu bolestivejší, ale v mnohom predostiera pravdu o medziľudskom vzťahu. Autori veria, že sa môže dotknúť viacerých ľudí, ktorí si v živote prešli niečím podobným a zároveň sa s ňou budú vedieť mnohé páry stotožniť.

Ako nám ďalej prezradil Alexander Čerevka zo Slnko Records, skladba “Len nám dvom” by možno ostala na dne "šuflíka", nebyť producentského zásahu Richardovho kamaráta, bubeníka a kapelníka Mareka Žilinca. Vyzerá to tiež, že hudobná spolupráca dvoch hercov bude mať pokračovanie. Nela vystúpi ako hosť na najbližšom Richardovom koncerte 26. júna v bratislavskom Štúdiu 12. Tam zaznie ich nový duet prvýkrát aj naživo.

“Viem si predstaviť, že by sme niekedy v budúcnosti vydali nejakú ďalšiu spoločnú pieseň a je možné, že vznikne ešte niečo silnejšie či už v hudbe alebo texte,” dodáva Richard , ktorý už zbiera nápady na svoj druhý autorský album.

Skladbu si môžete i vypočuť:

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?