Mestské oslavy Silvestra prinesú novinky

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Bratislava sa aj v tomto roku môže tešiť na veľký silvestrovský program v centre mesta. V spolupráci s mestskou časťou Staré Mesto a občianskym združením Hlava 98 ho pripravuje samospráva hlavného mesta pod známou značkou Byť Bratislavčanmi nás baví.

„Použili sme osvedčený scenár z úspešných Silvestrov v minulých rokoch, ale pridali sme aj viacero noviniek,“ povedal primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský. „Tohtoročný program bude oveľa bohatší najmä na scénografické prvky, ktoré sa azda najviac prejavia pri odpočítavaní posledných sekúnd starého roka na Hlavnom námestí.“

Popis okamihov, ktorými Bratislava vstúpi do nového roku 2004, primátor zatiaľ konkretizovať nechcel. Má zostať prekvapením a gradáciou večera. Podľa dostupných informácií však organizátori v tomto roku nepočítajú s tým, že by sa točila socha rytiera Rolanda.

Na Hlavnom námestí bude už od podvečerných hodín veľký deväťhodinový koncert. Najväčšiu pozornosť bude zrejme priťahovať ostravská formácia Rock´n´roll Band Marcela Woodmana, legendárna bratislavská funková kapela Made II Mate a výnimočné zoskupenie The Wedding Band, ktoré na svojich dvoch albumoch oživilo viaceré hity osemdesiatych rokov.

Michalská ulica bude už tradične patriť tancujúcim návštevníkom silvestrovských osláv. Tentoraz bude mať celkovú hudobnú dramaturgiu v rukách Fun Rádio, na svoje si prídu najmä priaznivci aktuálnej tanečnej scény, ktorá sa hráva pod značkou Café del Fun.

Viacgeneračný program s prierezom niekoľkých žánrov, vrátane operety, folkovej hudby či world music pripravuje Staré Mesto na Hviezdoslavovom námestí. Prirodzene, chýbať nebude ani obľúbená verejná umelá ľadová plocha pred Národným divadlom.

„Silvester v uliciach centra hlavného mesta bude určite opäť jedinečný,“ zdôrazňuje primátor A. Ďurkovský. „V našom ponímaní nejde iba o dvojhodinovú veselicu okolo polnoci, ale o ucelený celovečerný projekt v niekoľkých zónach historického centra.“

Pre návštevníkov osláv budú platiť zvláštne bezpečnostné opatrenia s dôrazom na kontrolované vstupy do jednotlivých zón osláv.

(mih)

Páčil sa vám článok?