V Štúdiu L+S budú vystupovať české divadlá

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Festival České divadlo sa v povedomí verejnosti spája s predstavou beznádejne vypredaných sál a neopakovateľných vystúpení najlepších divadelných súborov našich západných susedov.

Divákmi obľubované jesenné podujatie budú od 15. do 26. novembra hostiť priestory Štúdia L+S na Námestí 1. mája a záverečné predstavenia aj Nová scéna.

Každodenné večerné vystúpenia začne Divadlo na Zábradlí. Slávny súbor príde do Bratislavy so svojou minuloročnou inscenáciou Barónka a slúžka z pera Michaela Mackenzieho. Herecký koncert v podaní Evy Holubovej a Zuzany Bydžovskej skrýva mnohé prekvapenia a fascinujúce zvraty.

Dejvické divadlo predstaví súčasnú pôvodnú českú tvorbu - hra Sirup vďačí za svoj vznik autorovi aj režisérovi v jednej osobe Miroslavovi Krobotovi (16. 11. o 19.00). O tom, že umeleckými aktivitami neoplýva iba česká metropola, presvedčí Hadivadlo, stálica experimentálnej scény v Brne (17. 11. o 20.00).

Mnohí režiséri naďalej siahajú po klasických tituloch - Činoherní klub originálnym spôsobom spracoval Moliérovovo vrcholné dielo Mizantrop (18. 11. o 19.00) a veľkej pozornosti sa teší aj absurdná dráma.

Divadlo Bolka Polívky spolu s Mestským divadlom v Brne pripravili Čakanie na Godota, zatiaľ čo Divadlo v Řeznické si svoje sily vyskúšalo na Ionescovej dráme Kráľ umiera.

O záver festivalu sa postará Divadlo v Dlouhé a jeho dve predstavenia grotesknej frašky Veľkolepý paroháč od Belgičana Crommelyncka na Novej scéne (25. a 26. 11. o 19.00).

Bohuš Dúbrava

Páčil sa vám článok?