Rytmus veľkomesta vo filme Mira Šindelku

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Keď sa rok chýli ku koncu a konto prírastkov slovenskej kinematografie takmer zíva prázdnotou, takmer nikto sa už nečuduje. O to viac pozornosti vzbudí akýkoľvek tvorivý počin domácich filmárov, neodradených nedostatkom financií.

Nový slovenský film s názvom Zostane to medzi nami, za ktorým stojí režisér Miro Šindelka, prichádza do našich kín 9. októbra.

Režisér, producent a spoluscenárista v jednej osobe Miro Šindelka zbieral sily na ďalší dlhometrážny hraný film takmer osem rokov - toľko totiž uplynulo od premiéry jeho debutu Vášnivý bozk.

V projekte Zostane to medzi nami ho zaujala atmosféra veľkomesta: príbeh milostného trojuholníka, v ktorom sa už tradične prelína slovenčina s češtinou, sa odohráva väčšinou v interiéroch luxusných bytov s výhľadom na blikajúce svetlá nočnej metropoly, presklených priestoroch obchodného centra Aupark či v automobiloch, prúdiacich tunelmi a viacprúdovými cestami Bratislavy.

Nočný život hlavných hrdinov môžu diváci spoznať v podaní Tomáša Hanáka, Danice Jurčovej a Michala Dlouhého, no v dôležitejších vedľajších aj celkom epizódnych úlohách sa mihnú napríklad Miro Noga, Anna Šišková, Radek Brzobohatý či Marián Varga. Tých, ktorým učarovala filmová hudba, poteší, že do obchodov s cédečkami sa zároveň dostáva aj soundtrack. Pod elektronické hudobné plochy sa podpísali Michal Kaščák so Slávom Solovicom a titulnú pieseň naspievala Misha.

Bohuš Dúbrava

Páčil sa vám článok?