Tohtoročné oslavy Silvestra v Bratislave budú na piatich hudobných scénach

2.10.2006
Páčil sa vám článok?

Samospráva hlavného mesta SR Bratislava pod záštitou primátora Andreja Ďurkovského v spolupráci s občianskym združením Hlava 98 opäť prinášajú Bratislavčanom a návštevníkom hlavného mesta centrálne silvestrovské oslavy Silvester 2004/2005 v meste.

Nadväzujú tak na predchádzajúcich päť ročníkov mimoriadne úspešných silvestrovských projektov, ktoré v rokoch 1999-2003 prilákali do centra Bratislavy desaťtisíce návštevníkov a vytvorili predtým nevídanú atmosféru spoločného vítania príchodu nového roku.

Tohtoročné silvestrovské oslavy sa budú odohrávať až na piatich samostatných scénach v srdci historického centra Bratislavy s vyvrcholením okolo polnoci na dunajskom nábreží. Nebude to žiadna dvojhodinová ľudová veselica pred polnocou, ale celovečerný ucelený dramaturgický projekt, na ktorého príprave a produkcii jednotliví partneri spolupracovali počas celého uplynulého roku.

Hlavné námestie bude patriť osemhodinovému moderovanému živému koncertu, ktorý obohatí projekcia na veľkoplošnej obrazovke s priamymi vstupmi z ďalších zón zábavy. Na Hviezdoslavovom námestí bude dominantným programom open air diskotéka v spojení s verejným klziskom. Na Michalskej ulici bude menšie pódium, na ktorom bude dominovať hudba v štýle reggae, ska, dub, či latino. Čo všetko môže byť džez, predvedú dídžeji z populárneho bratislavského Budha baru na pódiu v dolnej časti Ventúrskej ulici. Hudba v štýle rock, blues a revival bude znieť z piateho pódia na silvestrovskom korze na Laurinskej ulici.

Súčasťou polnočného ohňostroja, ktorý už tradične patrí k silvestrovským oslavám, bude tento rok aj centrálne odpočítavanie posledných sekúnd starého roku. Na jeho príprave sa podieľa štúdio Art2Architecture z Londýna, ktoré má s podobnými projektmi viacročné skúsenosti. Ohňostroj a odpočítavanie sa bude za hudobného sprievodu realizovať na Rázusovom nábreží medzi Novým mostom a propelerom. Scenár lokálneho odpočítavania na Hlavnom námestí opäť ráta s využitím „kráľovskej koruny“, ktorá na príchod nového roku zareaguje rôznymi svetelnými efektmi.

Páčil sa vám článok?