Repríza korunovácií bola perfektná

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Chcela by som sa podeliť o svoje dojmy z reprízy korunovácie uhorského kráľa Maximiliána, ktorá sa konala v Starom Meste počas prvého septembrového víkendu.

Korunovácia bola perfektná. Chýbalo mi však pečenie vola, ktoré by sa podľa mňa na takéto podujatie veľmi hodilo. Tiež mohlo byť viac stánkov s ľudovým občerstvením ako cigánska pečienka, lokše, guláš... Jeden stánok s parenicami na historických trhoch bol málo. V budúcnosti by možno mohlo byť aj viac dobových remeselníkov. Inak však nemám výhrady, naozaj to bola veľmi dobrá akcia. Myslím, že sa v Európe nemáme za čo hanbiť, ba čo viac, majú nám čo závidieť. Je dobré, keď sa organizujú takéto podujatia, pretože sa takto mnohí ľudia dozvedia o našej minulosti a minulosti nášho mesta. Iste, vyskytli sa aj menšie organizačné nedostatky, ale tie boli zanedbateľné. Napokon, čo je dokonalé?

Lea Takáčová, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Verím, že táto akcia sa bude opakovať každý rok, nielen na nejaké výročia. Bolo to fajn. Nápad je určite dobrý, ale stále je čo zlepšovať, treba sa vyvarovať chybičiek krásy, akými boli napríklad problémy s ozvučením pri ceremónii na Hlavnom námestí. Nabudúce by tiež určite nezaškodilo vymyslieť nejaký doplnkový dobový program pre stovky ľudí, ktorí sa nezmestili do Dómu svätého Martina a dlho-predlho čakali v jeho okolí na chvíľu, keď z neho kráľ po korunovačnej ceremónii vyjde na svoju púť po uličkách Starého Mesta - po známej korunovačnej ceste. A vy, prevádzkovatelia kaviarní, sa prebuďte, pretože ste počas súťaže o najlepšiu prešporskú štrúdľu nevyužili možnosť spropagovať svoj podnik. Pódium so štrúdľovou akciou bolo na Hviezdoslavovom námestí. Mnoho ľudí sa zúčastnilo na ochutnávke. Ja s manželkou sme tipovali, náš tip nevyšiel. Inak, musím povedať, že štrúdle boli vynikajúce.

Peter Starý, Petržalka
LIST ČITATEĽA

~ ~ ~
Korunovácia sa mi veľmi páčila, bolo to nielen pôsobivé, ale aj poučné podujatie, ktoré všetkým pripomenulo dávnu históriu nášho mesta. Milo ma prekvapil veľký záujem o túto akciu, môžem povedať, že toľko ľudí na uliciach Starého Mesta vídať len málokedy. Myslím si, že korunovácia bola svojím rozsahom i formou veľkolepá a mala solídnu úroveň. Už dnes sa teším - a predpokladám, že nie som sám - na jej ďalšie pokračovania v nasledujúcich rokoch.

Ivan Laurovský, Ružinov
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?