Mesto už pripravuje oslavy Silvestra

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Na bratislavskej radnici sú už v plnom prúde prípravy na tohtoročné silvestrovské oslavy v centre hlavného mesta. Tím okolo súčasného primátora Andreja Ďurkovského ich organizuje už piaty rok.

Na dramaturgii a produkcii osláv chce opäť spolupracovať najmä s občianskym združením Hlava 98. Idea spoločného vítania nového roku v uliciach historického centra Bratislavy vznikla vo februári 1999. Dovtedy práve hlavné mesto zaostávalo za viacerými krajskými mestami v spôsobe, akým občania privítali príchod nového roku.

Dnes je situácia opačná. V posledných rokoch sa podľa publikovaných odhadov zúčastnilo na bratislavských silvestrovských oslavách okolo 35 až 40-tisíc návštevníkov. Boli medzi nimi aj stovky turistov, najmä z Poľska, Slovinska, Talianska, Rakúska a pobaltských štátov.

„Bratislavský Silvester je v stredoeurópskom priestore už pojmom. Preto sme ho zaradili medzi podujatia tzv. Bratislavskej sezóny a chceme ho už v tomto roku výraznejšie propagovať aj v zahraničí,“ povedal primátor A. Ďurkovský.

K tomu by mali prispieť niektoré novinky dramaturgického a scénografického charakteru, ktoré obsahuje ideový koncept tohtoročných osláv. Jedným z nich bude leitmotív korunovácie, ktorý sa premietne do scénografie v jednotlivých zónach zábavy, ale aj do odpočítavania posledných sekúnd roku 2003 na Hlavnom námestí. Interaktívnym prvkom pre návštevníkov by sa mohol stať veľký „valcovitý“ objekt pred Slovenským národným divadlom, do ktorého budú môcť Bratislavčania vkladať papieriky so svojimi súkromnými želaniami do Nového roku.

„V súčasnosti prezentujeme náš marketingový plán potenciálnemu generálnemu partnerovi osláv a zároveň hľadáme ďalších partnerov,“ uviedol A. Ďurkovský. „Aj od úspechu týchto rokovaní závisí, aký veľkorysý silvestrovský projekt dokáže mesto v tomto roku pripraviť.“

Silvestrovské oslavy by mali byť na Michalskej ulici s open air diskotékou a hlavným programom na Hlavnom námestí. Na dramaturgii osláv na Hviezdoslavovom námestí by sa mala podieľať aj mestská časť Staré Mesto.

(brn)

Páčil sa vám článok?