Na prevádzku a údržbu škôl je málo peňazí

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Starostovia mestských častí Bratislavy majú obavy z nedostatku dotácií na prevádzku a údržbu škôl, ktoré prešli zo štátu do pôsobnosti miest a obcí. Konštatovali to na zasadnutí Klubu starostov bratislavských mestských častí.

„Aby neboli starostovia nútení školy zavrieť, budú v zmysle preneseného výkonu štátnej správy na samosprávu žiadať dokázateľné náklady na prevádzku škôl a aspoň základné prostriedky na opravy a údržbu,“ uvádza sa vo vyhlásení klubu, ktoré poskytla jeho tlačová tajomníčka Valéria Reháčková.

Ako sa ďalej uvádza vo vyhlásení, školstvo je prenesený výkon štátnej správy, čo znamená, že je financované zo štátneho rozpočtu. Odpoveď na otázku, či budú mestské časti musieť zavrieť základné a materské školy, je podľa starostov v rukách štátu.

Na zasadnutí klubu starostov sa zúčastnil aj primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský, ktorý so starostami prerokoval aj problematiku presunu stavebných úradov na mestské časti, pripravovaný zákon o Bratislave a otázku mestskej polície. Starostovia adresovali primátorovi pripomienku na nedostatočnú účinnosť mestskej polície. Ďurkovský ich informoval o zámere zriadiť v Bratislave metropolitnú políciu.

(sita, red)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie