VIDEO Atmosféru kalifornskej hippie, r'n'b a funkovej éry si do zámku v Pezinku prišla užiť aj prezidentka Čaputová s partnerom

8.8.2022
0

Zdroj: J. G.

Páčil sa vám článok?

Nádvorie pod holým nebom v 800-ročnom zámku Pezinku dnes večer patrilo zabávajúcemu sa davu ľudí, ktorí si prišli užiť cenami Grammy ovenčeného gitaristu Al McKaya. V show Earth, Wind & Fire Experience spolu s ním vystúpila aj zostava losangeleských funkových, soulových a jazzových muzikantov. Hudobné vystúpenie si nenechala ujsť ani prezidentka Zuzana Čaputová aj s partnerom Jurajom Rizmanom, ktorí si show užívali na balkóne zámku.

Včerajší nedeľný večer patril na nádvorí Palace Art Hotela v Pezinku slovenskej rockovej kapele Tublatanka. Dnes publikum privítalo zahraničného hosťa, ktorý sem zavítal až zo zámoria z Ameriky. Dynamickú a pestrofarebnú dobu na prelome éry hippies a trblietavých funky sedemdesiatych a osemdesiatych rokov symbolizuje možno najviac kapela Earth, Wind and Fire. Túto nezameniteľnú hudbu, ktorá stála aj pri zrode súčasného funku a r'n'b, priviezol gitarista Al McKay, ktorý bol jej oporou a významným spolutvorcom hitov v kľúčových sedemdesiatych a osemdesiatych rokoch.

V štýlovom prostredí historického nádvoria na zámku v Pezinku vystúpil na pódium spolu s týmto štrnásťnásobným nominantom a majiteľom šiestich prestížnych cien Grammy ako aj spoluatorom megahitu September jeho formácie Earth, Wind & Fire Experience, elitná zostava z výberu najlepších amerických funkových, soulových a r'n'b muzikantov, z ktorých mnohí prešli ako vterajšími zostavami Earth, Wind and Fire, tak napríklad The Pheonix Horns, The Emotions, Tower of Power, kapelami Stevieho Wondera, Prince, Quincyho Jonesa, Carlosa Santany alebo Sergio Mendes.

Zdroj:

​Aj napriek daždivému dňu sa s príchodom večera počasie ustálilo a koncert sa tak mohol uskutočniť pod holým nebom

Zdroj:

​Prezidentka Zuzana Čaputová s partnerom Jurajom Rizmanom si koncert užívali na jednom z hotelových balkónov (na foto vpravo)

Zdroj:

Nádvorie zámku v Pezinku patrilo zabávajúcemu sa davu ľudí

Earth, Wind & Fire chytili za srdcia svojou hudbou už bezmála dve generácie poslucháčov. Al McKay bol a je tzv. inštrumentálnym zdrojom a strojom skupiny od ich založenia. Od roku 1973 Al McKay spolupracoval na každej skladbe, nie iba ako hudobník, ale aj ako autor i spoluautor hitov Earth Wind & Fire. Bol zodpovedný za neuveriteľný sound skupiny, ako aj za rôzne hity Earth Wind & Fire. Maurice White spolu s McKayom napísali spolu také legendárne hity ako sú "September" a "SingaSong". Okrem Earth Wind & Fire, napísal i klenoty ako sú skladby skupiny Emotions napr. The Best OF My Love či Boogie Wonderland. Prídite a pridajte sa k strhujúcej koncertnej show.

Túto sezónu si na zámku ešte môžete užiť koncerty speváka Dalibora Jandu, ktorý je na hudobnej scéne už 40 rokov, vystúpi aj Matt Bianco, ale aj pre deti je pripravený rodinný rozprávkový festival Draci na zámku. 

(nc)

Páčil sa vám článok?