V Starej tržnici bude opäť Vianočný bazár

2.10.2006
Páčil sa vám článok?

V nedeľu 21. novembra od 10. do 16. hodiny sa v Starej tržnici na Námestí SNP už po štrnásty raz uskutoční Vianočný bazár Medzinárodného klubu žien v Bratislave.

Stal sa tradičnou súčasťou predvianočnej atmosféry mesta. Aj tento rok budú mať jeho návštevníci možnosť kúpiť originálne darčeky pre svojich blízkych a zároveň prispieť na charitu. Vianočný bazár je dobročinná a spoločenská akcia. Organizuje ho Medzinárodný klub žien v Bratislave, nezisková organizácia žien zo 40 krajín celého sveta žijúcich na Slovensku. Členky medzinárodnej komunity žijúcej na Slovensku svojou účasťou na tomto podujatí vyjadrujú svoj blízky vzťah k našej krajine tým, že prispievajú k získavaniu prostriedkov na dobročinnosť. Všetky peniaze získané na Vianočnom bazáre sa venujú na dobročinné účely na Slovensku.

Vianočný bazár navštevujú mnohí veľvyslanci, diplomati, politici, slovenskí prezidenti s manželkami, bratislavský primátor a iné významné osobnosti politického a spoločenského života, ako aj tisíce Bratislavčanov. Na tohtoročnom bazáre už prisľúbila svoju účasť manželka slovenského prezidenta Silvia Gašparovičová.

Každá krajina, ktorej členky sa bazáre zúčastňujú, má vyhradený vlastný stôl. Na ňom sa ponúkajú jej typické jedlá a nápoje alebo výrobky, napríklad originálne látky, doplnky, topánky, umelecké predmety a podobne. Na tohtoročnom bazáre budú mať svoje stoly napríklad Francúzsko, Nemecko, Holandsko, Bielorusko, Čína, India, Turecko, Ukrajina, Česko, Chorvátsko, Dánsko spolu so Švédskom a Nórskom, USA, Litva, Brazília a mnohé iné krajiny.

Pri slovenskom stole bude hosťom Zdenka Kukanová. Bude predávať a podpisovať knihu Varíme s veľvyslancami, ktorú pripravila v spolupráci s veľvyslancami mnohých krajín pôsobiacimi na Slovensku. Zároveň budú knihu podpisovať aj niektorí veľvyslanci, ktorí do nej prispeli svojimi receptmi.

Niekoľko stolov bude ako vždy vyhradených mimovládnym organizáciám, združeniam, chráneným dielňam alebo domovom sociálnych služieb. Tieto organizácie tak dostanú možnosť predávať v rámci bazáru svoje výrobky a tak priamo získať prostriedky na svoju činnosť. Minuloročný Vianočný bazár priniesol na charitatívny účet klubu finančné prostriedky vo výške viac ako 1,3 milióna korún.

Páčil sa vám článok?