Vybrané predstavenia si môžete pozrieť v DPOH v zvýhodnenej akcii

16.5.2022

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

V máji a v júni pozýva Divadlo P. O. Hviezdoslava na rozprávkové predstavenia, tragédie i komédie a vybrané predstavenia si môžete pozrieť v špeciálnej zvýhodnenej akcii. Informovala o tom Jana Túry z DPOH.

V rámci cyklu detských divadelných predstavení pribudne v júni nová rozprávka. Obľúbená herecká rodina Kaprálikovcov predstaví známu rozprávku Kozliatka a vlk (5.6.) vo vlastnom autorskom spracovaní plnom humoru a veselých pesničiek.

V rámci cyklu DPOH deťom sa môžu návštevníci tešiť aj na ďalšie rozprávkové príbehy - o pavúčej rodinke Websterovcov: Lili a ukradnutá sieť (21. 5., 21. 6,. 22. 6., 25. 6.), známej z televízneho spracovania. Pre fanúšikov bábkových predstavení sú pripravené dve marionetové predstavenia - Gašparko putuje do Turecka (26. 6.) a Johanes Faust (5. 6.) a nebude chýbať nesmrteľný príbeh Troch prasiatok (20. 5., 17. 6. a 18. 6.). V divadelnej rozprávke Kozliatka a vlk si zahrajú všetky generácie rodiny Kaprálikovcov. 

DPOH ponúka špeciálnu akciu na vybrané predstavenia. "Zakúpte si vstupenku a druhú dostanete od nás zdarma. Akcia platí na predstavenia - Príbeh o odhalenej šokujúcej pravde v manželstve herečky a hudobníka je stvárnený v hre Peklo – to som ja (16. 5. a 12. 6.)," spresnila jana Túry z DPOH. V komédii Kopny! Buchny! Ric! (21. 5.) divákov zabavia skvelí herci – Anna Šišková, Juraj Bača či Kristína Tormová. Znalých angličtiny poteší adaptácia slovenskej divadelnej klasiky, A Loop for Two / Slučka pre dvoch (25. 5.) od Ivana Bukovčana, ktorú spracovali lektori angličtiny z Divadla Bridgin´Drama. Temný príbeh dvoch policajtov v podaní Juraja Hrčku a Kamila Mikulčíka v hre Vytrvalý dážď si môžete pozrieť 26. 5. A tragikomédiu o podivnom vzťahu matky a dcéry Bealových, blízkych príbuzných Jacqueline Kennedyovej, ktoré žijú v izolácii v chátrajúcom dome, si môžete pozrieť 12. 6. v predstavení Umenie padať.

Antikvariát Steiner na Ventúrskej ulici je od roku 1847 neodmysliteľnou súčasťou Bratislavy. Vedeli ste však, že skrýva trpký príbeh? Ten vám v predstavení s príznačným názvom Antikvariát, v režijnom spracovaní Viery Dubačovej, porozpráva hlavná hrdinka Lýdia Piovarcsyová – Steinerová v podaní Marty Maťovej a Emílie Vášáryovej.

Skutočný príbeh bratislavského antikvariátu Steiner, ktorý arizoval známy slovenský spisovateľ Ľudo Ondrejov, si môžete 22. júna pozrieť posledný krát. Derniéra predstavenia sa uskutoční o 19.00 v CO kryte DPOH.

(nc,ts)

 

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie