Vianočný bazár v tržnici bude aj tento rok

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V nedeľu 24. novembra sa v priestoroch Starej tržnice na Námestí SNP od 10.00 uskutoční už 12. ročník charitatívneho podujatia Vianočný bazár.

Vianočný bazár je charitatívne a spoločenské podujatie, ktoré organizuje Medzinárodný ženský klub, nezisková organizácia žien zo 40 krajín z celého sveta, žijúcich dlhodobo na Slovensku. V priestoroch Starej tržnice sa aj tento rok budú prezentovať jednotlivé krajiny, z ktorých pochádzajú členky ženského klubu, svojimi typickými výrobkami a jedlami ponúkanými na stoloch jednotlivých krajín, „country-tables“.

Viac ako 10 stolov je určených charitatívnym organizáciám a nadáciám, mimovládnym organizáciám, ako aj chráneným dielňam, ktoré majú možnosť v rámci bazáru predávať svoje výrobky a tak získať peniaze pre svoju činnosť. Niekoľko stolov je vyhradených medzinárodným školám, kde predávajú svoje výrobky deti z týchto škôl, aby si priblížili a vyskúšali princíp dobročinnosti.

Celý výťažok z Vianočného bazáru sa každý rok venuje na dobročinné účely. Na rozdeľovanie takto získaných prostriedkov dohliada Charitatívny výbor Medzinárodného ženského klubu, na ktorý sa jednotlivci alebo organizácie obracajú so svojimi žiadosťami o podporu.

V minulých rokoch navštívili Vianočný bazár tisíce ľudí, v roku 2001 to bolo viac ako 5000 návštevníkov. Vianočný bazár sa z roka na rok rozrastá a stáva sa významnou udalosťou života Bratislavy. Prispieva tiež k tradičnej predvianočnej atmosfére, ale aj k pochopeniu dobročinnosti ako samozrejmej súčasti života modernej spoločnosti.

(brn)

Páčil sa vám článok?