Centrum mesta ožilo a Bratislavčania s ním

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

K oživeniu bratislavského korza v uplynulých ôsmich rokoch nepochybne prispelo aj množstvo kultúrnych podujatí, ktoré do ulíc Starého Mesta pritiahli nielen obyvateľov centrálnej mestskej časti, ale aj Bratislavčanov z ostatných častí mesta.

„Za uplynulé štyri roky bolo v Starom Meste viac ako 1000 kultúrnych podujatí, z nich najviac bolo každý rok od júna do septembra, teda počas Kultúrneho leta,“ uviedol predseda kultúrnej komisie miestneho zastupiteľstva Staré Mesto Peter Čiernik.

Kultúrou však bratislavské centrum žije po celý rok - stačí spomenúť také podujatia, ako sú Deň narcisov, ktorý Staré Mesto organizuje spoločne s Ligou proti rakovine, Festival vodníkov, výstavu Socha a objekt, súťaž bratislavských ZUŠ Malý prešporský Paganini, tanečný festival Bratislava v pohybe, Fiesta Latina.

V posledných troch rokoch samospráva Starého Mesta zorganizovala celobratislavské oslavy Silvestra a príchodu Nového roka, ktoré sa stali najnavštevovanejším kultúrnym podujatím na území celého mesta. „Oslavami Silvestra priamo v uliciach Starého Mesta sa vytvára nová bratislavská tradícia. Je fajn, že sa Bratislavčania cítia dobre v zrekonštruovanom centre mesta, že sem za zábavou a oddychom prichádzajú nielen na Silvestra, ale po celý rok,“ tvrdí poslanec Peter Čiernik.

K vydareným kultúrno-spoločenským podujatiam organizovaným mestskou časťou Staré Mesto patria aj obľúbené predvianočné podujatia, či už ide o oslavu príchodu svätého Mikuláša pod staromestským vianočným stromom na Hviezdoslavovom námestí, pečenie korunovačného vola na Františkánskom námestí, alebo vianočné koncerty.

Ťahákom posledných troch zím v Starom Meste sa však stalo verejné klzisko na promenáde. „Dokázali sme, že centrum Bratislavy môže byť nielen miestom oddychu a zábavy, ale aj športového vyžitia. Tisícky malých aj veľkých Bratislavčanov, ktorí vyskúšali staromestské klzisko na Hviezdoslavovom námestí, to môžu potvrdiť,“ dodáva Peter Čiernik.

Staromestská samospráva je oprávnene hrdá na to, čo sa jej podarilo za uplynulých osem rokov dosiahnuť - centrum mesta ožilo a Bratislavčania s ním.

(ado)

Páčil sa vám článok?