Španielska novinka prichádza do kín

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Spomedzi nových titulov v slovenskej filmovej distribúcii vyčnieva najnovšie dielo Julia Medema Sex a Lucia. Jeden z najvýraznejších súčasných španielskych režisérov si spolu s kontroverzným názvom zvolil pre svoju snímku aj nekonvenčnú formu rozprávania.

Talentovaný spisovateľ Lorenzo je vrcholom viacerých milostných trojuholníkov a zároveň nositeľom filmového tajomstva. Práve po rozchode s ním prichádza Lucia na symbolikou opradený Ostrov, kde stretáva Elenu. Obe ženy však zdieľajú osudy prepojené viac, než si spočiatku myslia.

Prelínanie časových rovín, spolu so zámenami statusu hlavnej postavy a na prvý pohľad rozbitým rámcom príbehu, zvádza k porovnaniu snímky s netradičnou skladačkou. Presúvaním bieleho miesta mapy udalostí si môžeme z rôznych uhlov načrtávať skutočné pozadie erotikou nabitých vzťahov.

Bojujúce podoby lásky napokon splynú v harmonickom závere filmu, no výsledný dojem diváka je rozkolísaný momentom Lorenzovej literárnej činnosti. Ktoré zo situácií patrili práve napísanému románu a ktoré sa udiali naozaj?

(bd)

Páčil sa vám článok?