Bratislavu po siedmykrát zaplnia sochy

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

S Kultúrnym letom sa už niekoľko rokov spája výstavný projekt Socha a objekt, ktorý dočasne zaplní miesta v našom meste skulptúrami domácich aj zahraničných súčasných umelcov.

V rámci ročníka Socha a objekt VII bola 20. júna otvorená výstava Juraja Meliša Kovadlina snov v priestoroch Slovenskej národnej galérie a od 26. júna je sprístupnená aj expozícia rakúskeho sochára Karla Prantla v Galérii mesta Bratislavy v Mirbachovom paláci.

Počas nasledujúcich dvoch mesiacov si môžete prezrieť výtvarné objekty od viac než tridsiatky autorov, ktoré sú nainštalované v Grassalkovichovej záhrade, v priestoroch Galérii Z v Zichyho paláci, v Galérii mesta Bratislavy na nádvorí Pálffyho paláca, v Poľskom inštitúte na Námestí SNP a v Galérii Médium na Hviezdoslavovom námestí. Na podujatí medzinárodných rozmerov sa svojou tvorbou tento rok zúčastňujú umelci zo Slovenska, Českej republiky, Poľska, Rakúska, Maďarska, Nemecka, Španielska, Kanady a USA, pričom na prehliadke sú vo veľkom počte zastúpení výtvarníci mladej generácie a v rámci prehlbujúcej sa spolupráce s Vysokou školou výtvarných umení aj čerství absolventi a niekoľkí študenti v sekcii Mladé talenty. Súčasťou projektu je aj vytvorenie veľkorozmernej sochy renomovanej americkej umelkyne Betty Goldovej, ktorá po skončení výstavy zostane v Bratislave ako dar autorky mestu. Pôsobivú skulptúru nájdete v Grassalkovichovej záhrade.

Výstavu, ktorá potrvá do 1. septembra, pripravila Agentúra Artlines a Mestská časť Bratislava-Staré Mesto v spolupráci s ďalšími partnermi.

Páčil sa vám článok?