Silvester 2004 v meste na piatich scénach

2.10.2006
Páčil sa vám článok?

Bratislavčania a návštevníci mesta sa aj v tomto roku môže tešiť na veľký silvestrovský program v centre Bratislavy. V spolupráci s občianskym združením Hlava 98 a viacerými sponzormi ho pripravuje samospráva hlavného mesta.

„Osvedčený scenár z posledných úspešných ročníkov osláv sa prirodzene nezmenil, ale k niektorým úpravám predsa len dôjde,“ prezradil nám primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský. „Program by mal brať viac do úvahy skutočnosť, že na Silvestra sú v uliciach ľudia rôznych vekových skupín a taktiež množstvo návštevníkov zo zahraničia.“

Najdôležitejšia zmena postihne Michalskú ulicu, pretože tohtoročná silvestrovská dramaturgia už neráta s veľkou diskotékou na tejto ulici. Priaznivci tanečnej hudby by však rozhodne nemali byť ukrátení.

„Rozhodli sme sa tanečnú scénu ´presťahovať´ do veľkorysejších priestorov Hviezdoslavovho námestia. Okrem toho jedna z nových scén bude v opatere rezidentných dídžejov zo známeho Budha Baru,“ spresňuje dramaturg silvestrovských osláv Vladimír Talian z občianskeho združenia Hlava 98.

Silvester 2004 sa bude konať v tomto roku až na piatich samostatných scénach. Okrem ústredného pódia na Hlavnom námestí a Hviezdoslavovho námestia budú pozdĺž Laurinskej, Panskej, Ventúrskej a Michalskej ulice umiestnené tri ďalšie scény s jednotnou hudobnou dramaturgiou.

Silvestrovský program by mal gradovať okolo polnoci. Na detaily sú organizátori už tradične o takomto čase skúpi. Podľa našich informácií sa na Hlavnom námestí opäť počíta s veľkou kráľovskou korunou, ktorá mala premiéru vlani. Organizátori však nadviazali perspektívnu spoluprácu aj s londýnskym ateliérom Art2Architecture, ktorý bol zodpovedný za atraktívne svetelné animácie v londýnskej štvrti Canary Wharf počas miléniových osláv v roku 1999. O tom, či niektorý z ich projektov uvidia Bratislavčania už v tomto roku, sa rozhodne v najbližších dňoch.

„Našou snahou bude opäť pripraviť Bratislavčanom kvalitnú alternatívu prežitia posledných hodín starého roku,“ zdôrazňuje primátor A. Ďurkovský. „Chceme sa tak odmeniť najmä tým, ktorí nám zostali verní vlani napriek mimoriadne nepriaznivému počasiu. Dúfam, že v tomto roku budeme mať v tomto smere väčšie šťastie.“

Páčil sa vám článok?