Festival Kaukliar zaplní Divadlo Aréna

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

V dňoch 24. mája až 2. júna sa Divadlo Aréna stane miestom konania siedmeho ročníka medzinárodného festivalu pantomímy. Podujatie, ktorého riaditeľom je Milan Sládek, zahŕňa sériu predstavení, na ktorých vystúpia renomované súbory zo siedmich krajín.

O otvorenie sviatku „nemého divadla“ sa postará samotný Sládek so svojím domovským súborom. Predvedie známe predstavenie Dar, ktoré líči bizarný príbeh míma Kefku. Ten sa stane majiteľom zvláštneho vtáka, ktorý s rastúcim apetítom dostane nakoniec chuť aj na samotného Kefku.

Ďalší večer bude patriť ruskému Divadlu Shkidy s podmanivým predstavením Puky Star, uvádzajúcim na scénu celý rad najrozličnejších charakterov (milenci, debatéri, starci, rockeri, tanečníci, kovboji, reportéri, šoumeni), ktorých vnútorné rozpoloženie sa predvádza použitím trikov bláznivých klaunov a mímov. Scenár k predstaveniu Babel poľského Contemporary Mime Theatre bol napísaný po septembrových udalostiach v New Yorku a zahŕňa odraz subjektívnych dojmov, meditácií a otázok, ktorými sa zaoberal jeho autor Józef Markocki. V rámci festivalu sa ďalej predstaví Divadlo Bolka Polívku, britský klaun Johnny Melville, maďarské Sofa Trio, Američan Jango Edwards s výberom komickej pantomímy a duo Adam Darius/Kazimir Kolesnik (tiež z USA) so strhujúcim dielom Smrť strašiaka, pozadie ktorého tvoria deprimujúce zvuky vojny.

Páčil sa vám článok?