V Auparku otvorili multiplex kino Palace s najväčším filmovým plátnom v krajine

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť United Cinemas International Central Europe (UCI CE) Slovakia v uplynulých dňoch otvorila v Auparku pre slovenskú verejnosť multiplex kino Palace s dvanástimi kinosálami.

O veľkosti nového lákadla v Auparku veľa napovedajú čísla. Plocha multiplexu Palace má rozlohu 5000 m2 a 2316 sedadiel, pričom ponúka aj 22 miest pre telesne postihnutých. Najväčšie premietacie plátno má rozmery 17,8 x 7,6 metra. Dvanásť kinosál je umiestnených na dvoch poschodiach s veľkou vstupnou halou, full service barom a typickým kinovým občerstvením. Spoločnosť UCI CE je spojená so spoločnosťou UCI, ktorá je jedným z najväčších prevádzkovateľov kín na svete. Pôsobí v jedenástich krajinách v 106 mestách, kde prevádzkuje 1010 kinosál a zamestnáva vyše 6500 zamestnancov. V. J. Maury, jeden zo zakladateľov spoločnosti a generálny riaditeľ spoločnosti UCI CE na Slovensku, v Českej republike a v Maďarsku hovorí: „UCI CE je venované ľuďom a zábave. Palace má ambíciu priniesť naspäť vzrušenie zo zážitkov odohrávajúcich sa v kine. Myslím si, že Palace s najmodernejším premietacím systémom na Slovensku pomôže vytvoriť širokú skupinu milovníkov filmu, ktorí budú pravidelne navštevovať filmové predstavenia.“

Architektúra nového multiplexu Palace vychádza z moderného dizajnu založeného pôvodne na štýle prerobených továrenských hál, z ktorých sa stali prvotriedne kancelárie, galérie alebo byty v najdrahších štvrtiach mesta New York. Dizajn a architektúra nového multiplexu Palace sú podriadené jeho funkcii s dôrazom kladeným na užívateľskú hodnotu. Táto filozofia sa u súčasných dizajnérov a architektov stáva zámerom a je súčasťou imidžu moderného multiplexu. Pre tento štýl sa často používa označenie industriálny dizajn.

Páčil sa vám článok?