V Bratislavskom kraji otvorí v rámci DOD svoje ateliéry 37 výtvarníkov

18.9.2021

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Nahliadnuť do umeleckých ateliérov v Bratislavskom kraji a vychutnať si momenty dotyku s krásou prináša v sobotu Deň otvorených dverí ateliérov. Svoje priestory sprístupní 37 výtvarníkov z 28 ateliérov v Bratislave, Devínskej Novej Vsi, Modre, Šenkviciach, Pezinku, Limbachu, Svätom Jure, Chorvátskom Grobe, Ivanke pri Dunaji, Stupave a Senci. Chýbať nebudú ani výstavy.

"Deň otvorených ateliérov je jedinečnou príležitosťou pre milovníkov umenia, amatérskych tvorcov aj zvedavcov spoznať svet, v ktorom amatérski i profesionálni výtvarníci tvoria, kde vdychujú prostredníctvom svojho talentu a z hĺbky svojho ducha krásu matérii," pozýva Roman Zatlukal z Malokarpatského osvetového strediska v Modre, ktoré je organizátorom podujatia. Priestor je tiež vytvorený na rozhovory s autormi, výmeny názorov či vzájomnú inšpiráciu.

Zoznam otvorených ateliérov je zverejnený na webovej stránke strediska www.moska.sk. Ateliéry budú na danej adrese označené maliarskym stojanom s informačnou tabuľou a maliarskou paletou s číslom ateliéru. Otvorené budú od 10.00 do 21.00 h. Organizátori zároveň návštevníkom odporúčajú sledovať aktuálne protipandemické opatrenia v jednotlivých okresoch, v ktorých sú ateliéry situované.

(TASR)

Páčil sa vám článok?