Osud budovy Istropolis zostáva neistý

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Jednotný majetkový fond zväzu odborových organizácií SR už nemieni ďalej so starostom mestskej časti Nové Mesto Richardom Frimmelom rokovať o zachovaní umeleckého a kongresového centra Istropolis.

Ako informoval starosta, predseda Predstavenstva Jednotného majetkového fondu zväzu odborových organizácií SR Ing. Vladimíra Šujana ho písomne informoval o ukončení rokovaní týkajúcich sa dlhoročnej snahy mestskej časti o prevzatie a zachovanie tohto kultúrneho a spoločenského stánku. Mestská časť sa snažila Istropolis zachovať od momentu zrušenia centra rozhodnutím prednostu Krajského úradu Bratislava Branislava Longauera z 1. augusta 1999.

Starosta Richard Frimmel a samospráva Nového Mesta za zachovanie tohto celobratislavsky i celoslovensky významného kultúrneho objektu (mimochodom ešte v roku l997 sa navrhovalo premenovať námestie Trnavské mýto na námestie Európskej únie) urobil všetko, čo ako starosta jednej z mestských častí urobiť mohol. Od oslovenia ministerky financií SR Brigity Schmögnerovej, rokovaní so štátnym tajomníkom Ministerstva kultúry SR, riaditeľom Jednotného majetkového fondu zväzu odborových organizácií v SR Petrom Pokorným, prednostom Krajského úradu v Bratislave Branislavom Longauerom a ďalšími kompetentnými osobami. V záujme podpory jeho zachovania najmä pre Bratislavčanov, osobne oslovil i starostov mestských častí a primátora hl. m. SR Bratislavy Jozefa Moravčíka. Zabezpečil na scéne bývalého Domu detí otvorenie 37. sezóny Radošinského naivného divadla (prvé predstavenie 4. 10. l999), ktoré bolo zrušením Istropolisu vážne ohrozené.

Ako informovala hovorkyňa starostu Valéria Reháčková, v týchto dňoch mu doručili list predsedu Predstavenstva Jednotného majetkového fondu zväzov odborových organizácií v SR, v ktorom Jednotný majetkový fond zväzu odborových organizácií SR neschvaľuje predaj nehnuteľnosti Domu odborov v Bratislave na Trnavskom mýte mestskej časti Bratislava - Nové Mesto a pokladá rokovanie v predmetnej veci za ukončené.

Pripomíname, že mestská časť ponúkala finančnú odplatu za kúpu uvedenej nehnuteľnosti (objekt bez pozemku) 15 mil. Sk v 10-ročných splátkach.

Páčil sa vám článok?