Petržalský lunapark by mal byť inde

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Snahy mesta vypratať z Tyršovho nábrežia súdnou cestou lunapark sú zatiaľ neúspešné. Ako uviedol vedúci magistrátneho oddelenia správy nehnuteľností Juraj Kočan, súd v tejto veci v uplynulých dňoch pre neúčasť druhej strany pojednávanie odročil.

„Nájomná zmluva bola vypovedaná už v uplynulých rokoch, čo nájomca nerešpektoval,“ uviedol. „Zmluva bola uzatvorená do 31. decembra 2001, čiže lehota nájmu uplynula. Keďže úroveň lunaparku nezodpovedá významu hlavného mesta, bolo rozhodnuté, že na tomto mieste lunapark nebude. Mesto bude hľadať možnosti, ako a kde mať obdobné zariadenie, ktoré by z hľadiska úrovne kultúry a bezpečnosti zodpovedalo požiadavkám.“

Podľa vedúceho magistrátneho oddelenia územného rozvoja Martina Arpáša v spolupráci s mestskou časťou Petržalka vytypovali asi päť lokalít, pričom jedna z nich bola v priestore medzi Prístavným mostom a budúcim mostom Košická, kde sa v zmysle územného plánu takýto typ zariadenia predpokladá. Nový lunapark by mal byť na úrovni iných európskych miest.

Páčil sa vám článok?