VIDEO: Konvergencie si Milana Lasicu pripomínajú koncertom Slovenské tango

21.7.2021

Zdroj: youtube

Páčil sa vám článok?

Zosnulého Milana Lasicu si pripomína aj medzinárodný festival komornej hudby Konvergencie. Zverejnil jeho vystúpenie s Bratislava Hot Serenaders nazvané Slovenské tango, ktoré bolo súčasťou záverečného koncertu festivalu Piazzolla/ Konvergencie 2021.

 "Nadčasový humor a životná múdrosť pána Milana Lasicu nás sprevádzala desiatky rokov. Aj počas posledného koncertu na Konvergenciách, len pred niečo viac než mesiacom, nás v zákulisí tešil svojím nadhľadom, láskavým humorom, ale aj nevtieravou múdrosťou a prehľadom o hudbe," spomína šéf Konvergencií Jozef Lupták. Ďalej opisuje, že Milan Lasica išiel na pódium s radosťou a jeho náklonnosť k slovenskému tangu bola zjavná. "Publikum ho privítalo vrúcnym potleskom a on sa mu vzápätí odmenil typickým bonmotom: ´Ďakujem veľmi pekne, je to veľmi ďaleko odtiaľ prísť sem. Človek aby si zobral niečo na jedenie...´."

Lupták pripomína aj slová, ktoré Lasica venoval fenoménu slovenského tanga: "Slovenské tangá sú veľmi populárne, veľmi známe a veľmi staré. Nikto nevie, prečo sa vlastne tango na Slovensku ujalo. To argentínske, ktoré bolo známe a populárne po celom svete, ujalo sa všade. A to slovenské, ktoré sa ujalo na celom - Slovensku..."

K zverejnenému zostrihu koncertu Lupták dodáva, že keď Milan Lasica počúval v zákulisí prvé slovenské tangá, mal doslova zaľúbený výraz v tvári: "Z ktorého bolo jasné, aký mal k tejto hudbe vzťah. A, samozrejme, Bratislava Hot Serenaders bol jeho obľúbený orchester. Milý pán Lasica, ďakujeme vám." Koncert Slovenské tango sa uskutočnil 12. júna vo Veľkom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu.

Celé video si môžete pozrieť TU.

(TASR)

Páčil sa vám článok?