VIDEO: Najznámejšie piesne Milana Lasicu: Za dedinou, Skôr než odídeš, Bolo nás jedenásť a iné

19.7.2021
Milan Lasica

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Pozrite si výber najznámejších skladieb, ktorým dal hlas Milan Lasica.

Milan Lasica v minulosti v spolupráci s klaviristom a spevákom Jarom Filipom, alebo nerozlučným dlhoročným partnerom Júliusom Satinským nahrali desiatky skladieb a boli autormi mnohých známych divadelných aj televíznych programov. Výber najznámejšíchsi pozrite nižšie a zaspomínajte si na Milana Lasicu, aj ďalších velikánov.

.„Do batôžka si nalož pretvárku lož a faloš“ – pesnička Do batôžka bola jednou z hymien Nežnej revolúcie.  V deväťdesiatych rokoch znela na mítingoch proti mečiarizmu, nedávno na protestoch proti kauze Gorila. Stala sa hymnou lepšieho Slovenska.

Vďaka spolupráci s Jarom Filipom nahrali podľa mnohých najlepší album našej histórie – Bolo nás jedenásť. Album Bolo nás jedenásť zaznel prvýkrát v histórii naživo na Pohode 2017, odvtedy sa hrával v štúdiu L+S na zakaždým vypredaných koncertoch. Milan Lasica spieval Lasicu, Dorota Nvotová svojho otca Jara Filipa a viaceré známe osobnosti alternovali Jula Satinského, napríklad Juraj Podmanický, Tomáš "Lasky" Šedivý či Juraj Benetin, Peter Lipa či Braňo Jobus.

(nc)

Páčil sa vám článok?